Változik a forgalmi rend az M0 déli szektorán

Új forgalmi rend lép életbe 2018. november 1-jén az M0 déli szektorán Nagytétény térségében.

Az M0 autóút déli szektorának rekonstrukciója a következő ütemébe lép és megkezdődik a bal pálya betonozása.  A 2019. II. negyedévéig fennálló forgalmi rend az alábbiak szerint alakul:

Az M1 autópálya felé Halásztelek-Csepel felől a Deák Ferenc hídon haladóknak továbbra is megmarad a Csepel-sziget elhagyását segítő harmadik sáv a 6. sz. főútig.

A három forgalmi sávból egy sáv vezet a 6-os út illetve az M6 autópálya felé, két sávon pedig a jobb pályára terelve lehet tovább haladni az M1 autópálya irányába. A 2×2 forgalmi sávos terelés az M0-M6 csomópontig tart, ahol továbbra sem lehet ráhajtani az M6 autópályára.

A 6. sz. főútról nem lehet az M1 autópálya felé kanyarodni. Az M1 autópályát a 6. sz. főúton tovább hajtva az M6 autópálya Érdi felhajtóján keresztül, az M0 irányába haladva érhetik el a közlekedők.

Az M5 autópálya felé vezető irányban az M0-M6 autópálya csomóponttól az M0-Halásztelki csomópontig két sávon haladhat a forgalom az M0 autóút jobb pályáján. Ebben az irányban lassító és gyorsító sávok segítik a 6. sz. főútra való ráhajtást, illetve kihajtást. A 6. sz. főút jobb lehajtójáról továbbra sem lehet Érd felé balra kanyarodni. A várost az M0 autóút jobb pályáról az M6 autópálya jobb pályára kanyarodva lehet megközelíteni.

A terelés ideje alatt az M6 autópálya az M0 autóúttól egészen Érd északig díjmentesen használható.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink