Úszás: így értékelte a serdülő ob-t a vezetőedző

Mint beszámoltunk róla, Ángyán Máténak köszönhetően egy-egy arany- és ezüst-, illetve két bronzéremmel zárták a debreceni serdülő országos bajnokságot az Érdi Vízisport Kft. úszói, akik ezt követően jól megérdemelt nyári pihenőre vonultak.

“Máté szereplése az érmek számában kiemelkedett, de az egész csapatot csak pozitívan lehet említeni, ugyanis azok a gyerekek, akik részt vettek, mindannyian nagyon szépen helyt álltak, kiváló egyéni csúcsokat értek el, sokan pontokat is szereztek, a váltónk is döntőbe került, úgyhogy én az egész csapat teljesítményével maximálisan meg voltam elégedve” - kezdett bele értékelésébe Magó Gábor, az Érdi Vízisport Kft. vezetőedzője.

Ángyán kapcsán kitért rá, a 200 méter pillangón nyert aranyérem mellé remek egyéni csúcsot is elért a 2:02,81-es időeredménnyel, míg 200 és 400 vegyesen inkább az éremszerzés volt a cél, amely össze is jött, hiszen 200-on bronz-, 400-on ezüstérmet szerzett.

“A vegyesváltó nagyon meglepett engem, abból a szempontból, hogy nagyon simán jutottak a döntőbe, Máté eredménye itt szintén nagyon meglepő volt, mert jobb időt úszott első emberként háton, mint amivel a 100 méteres egyéni hátúszást megnyerték. Ez gyakorlatilag ranglista-vezető idő és az egyéni bajnoknál is jobb eredményt ért el”

- emelte ki Magó Gábor.

A vezetőedző Tohl Dániel teljesítményét is méltatta, hiszen a hosszútávú gyorsúszószámokban egyéni csúcsokkal végzett 800-on és 1500-on is a hatodik helyen, míg 200 háton a B-döntőben lett második.

A debreceni serdülő országos bajnoksággal véget értek a korosztályos ob-k és az Érdi Vízisport Kft. tehetségei is pihenőre vonulnak, a serdülőkön kívül az ifik és a felnőttek augusztus 23-tól, a többiek pedig egy héttel később folytatják az edzéseket.

A serdülő ob első napjáról ide kattintva,a másodikról ide kattintva,a harmadikról ide kattintva,a negyedikről pedig ide kattintva olvashat bővebben!

fotó: Domonkos Bálint/archív