22_03_29_erdmost_nincskep

Ülésezik a képviselő-testület Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Ülésezik a képviselő-testület Budaörsön

2021. szeptember 15-én, szerdán, 8:30 órai kezdettel ülésezik Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Pályázat a Jókai Mór Művelődési Ház igazgatói posztjára

Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház igazgatói munkakörének ellátására. Pályázat benyújtásának határideje: 2021. október 8.

Burkolatfestés miatt szabadon kell hagyni a Lévai és Szivárvány utcai parkolókat

Burkolatfestés kezdődik szeptember 7-én a lakótelep több pontján, emiatt arra kéri a BTG és az önkormányzat a gépkocsivezetőket, hogy az alábbi időpontokban álljanak el a parkolókból.

Elkészült Budaörs klímastratégiája

Elkészült Budaörs Város klímastratégiája, amely egy helyzetértékelő és egy célmeghatározó részből áll. A városi klímastratégia célja feltárni a település területéhez kötődő CO2-kibocsátás mértékét és forrásait, a helyi adottságok figyelembe vételével olyan energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokat felhasználó megoldásokat bemutatni, amelyekkel az önkormányzat elérheti a kitűzött kibocsátáscsökkentési céljait.

A képviselő-testületi ülésen történt

A Hosszúréti-patak partfalának helyreállítására nyújt be a város pályázatot, illetve koncesszióba adja a budaörsi távhőszolgáltatás ellátását. Többek között erről döntöttek a 2021. szeptember elsején megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Klímatudatossági stand a Budaörs Fesztiválon

Hogyan tudjuk energiatakarékossá tenni házunkat? Mit tehetünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében? Gondolkodásunk átformálása igényel-e önmegtagadást? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphatnak, akik szeptember 4-én, szombaton ellátogatnak a Budaörs Fesztiválra és felkesik az önkormányzat munkatársai által üzemeltetett Klímatudatossági standot 10 és 17 óra között.

Veszélyes- és e-hulladék gyűjtés október második szombatján

Használt gumiabroncsot, elemeket, vegyszereket, lejárt szavatossági idejű gyógyszereket is átvesz a BTG Nonprofit Kft. 2021. október 9-én az Ifjúság utcai parkolóba szervezett veszélyes- és e-hulladék gyűjtésen.

Vigyázat! – Milliókat utaltathatnak át maguknak e-mailes csalók

Az elmúlt időszakban ismételten megjelentek a gazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaságok és vállalkozások sérelmére elkövetett, az e-mail levelező rendszer használatával megvalósuló csalások – hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Áramszünet lesz augusztus 16-án az Ibolya utcában és környékén

2021. augusztus 16-án 09:45 és 16:15 között karbantartás miatt áramszünet várható az Ibolya utcában és környékén, az ELMŰ által kiadott térképen jelzett területeken.

Közérdekű védekezést rendelhet el a jegyző az elhanyagolt, parlagfüves telkeken

A parlagfű elleni védekezés az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége, s a területet parlagfűmentes állapotban kell megőrizni a vegetációs időszak végéig.

Felújítás miatt zárva lesz a könyvtár a nyáron

Július 26-ától felújítás kezdődik a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban, emiatt a nyár hátralévő részében zárva tart, s majd csak szeptemberben nyit ki újra.

Átadták a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmeket

A közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Szakály Mátyás Pedagógus Díjban részesült László Gáborné, a Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda vezetője és Árendás Péter, az Illyés Gyula Gimnázium igazgatója.

A képviselő-testületi ülésen történt

Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület a hulladékbegyűjtéssel kapcsolatban 2012. június 30-ai rendkívüli ülésén. Eldőlt az is: szeptemberben lesz idén a Budaörs Fesztivál, amely megrendezéséhez biztosították a szükséges forrást.

Már a Templom térről is intézhetjük ügyeinket

A Templom téri Telekuckóban május elejétől számos ügyet úgy is el lehet intézni, hogy nem kell személyesen bemenni bankokhoz, biztosítókhoz, egyéb köz- és üzleti szolgáltatókhoz. A videóalapú Szolgáltatói Látogató Pont a szintén újdonságnak számító és különleges OKÉ Szolgálat keretében jött létre. Utóbbi bármilyen kérdés megoldásában, ügy elintézésében segít a budaörsieknek.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email