22_03_29_erdmost_nincskep

Tavasszal jön a kötelező közlekedési alapvizsga az általános iskolákban

22_03_29_erdmost_nincskep

Tavasszal jön a kötelező közlekedési alapvizsga az általános iskolákban

Alig két hét van hátra a közlekedési alapvizsga megnyitásáig, amelynek célja, hogy a gyermekek tudatosabban és biztonságosabban mozogjanak a hétköznapi forgalmi szituációkban. A vizsga a 4-7. korosztályos tanulóknak lesz elérhető, de a gyakorló kérdéssort most bárki kitöltheti online.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vizsga alapjául szolgáló Közlekedő kisokos oktatófüzet legfontosabb célja, hogy akár az iskolákban tanórákon, akár otthon a gyerekek minél több ismeretet kapjanak a közlekedési szabályokról a biztonságosabb önálló közlekedés érdekében. A munkafüzet digitális változata 2019 őszén készült el és akár okostáblákon is a KRÉTA-rendszerén keresztül is lehet használni.

A 4-5. évfolyamon a közlekedési alapvizsga letétele elvárt, a 6-7. évfolyamon pedig ajánlott – áll a közleményben. A diákok a közlekedési tudáspróbának március 1-12. között hetente egyszer futhatnak neki, és a sikeresen teljesítő, legalább 80 százalékos eredményt elérő tanulók névre szóló tanúsítványt kapnak.

Ha valakinek nem sikerül teljesíteni március elején, akkor a tavaszi szünet után, április 19-30. között újra próbálkozhat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email