Simó: 2021-2027-es EU-s időszak és az Európai Helyreállítási Alap pályázatok előkészítése sürgősséggel kezdődjön meg és a polgármester terjessze a Közgyűlés elé a pályázathoz szükséges döntéseket!

Simó Károly, az Érdi Fidesz képviselője a Facebookon tette közzé, hogy január 14-ei dátummal előterjesztést nyújtott be a város közgyűlése elé, melyben azt kéri, hogy kezdődjön meg az Európai Helyreállítási Alap pályázatok előkészítése.

Simó Károly úgy fogalmazott, hogy javasolja: "hogy - még ha jelentős késéssel is, akár az utolsó órákban is - de adja már be végre a város azokat a pályázatokat, amelyek segítségével végre épühetnének Érden az utak, járdák, csapadékvíz-elvezető rendszerek, bölcsőde, idősek otthona, fejlődhetne az érdi városliget, épülhetnének a kerékpárutak."

Csőzik László korábban azt mondta: Érd is szeretne részesülni az uniós helyreállítási alapból. A tagállamoknak tervet kell benyújtaniuk, és kötelező a társadalmi egyeztetés is. Csőzik László ebbe Érdet is szeretné bekapcsolni: "elmondjuk véleményünket, terveinket, javaslatainkat, amelyeket a kormány nem hagyhat figyelmen kívül". "Ez számomra nem politikai kérdés: ez a város ügye!"