Sebességmérés csak traffipax-szal

Kistérségi konzultációs fórumot tartott az Érdi Rendőrkapitányság, a környező települések polgármestereinek részvételével. Spéth Géza, Diósd polgármestere a rendezvényen elmondta: településén a legnagyobb problémát a gyorshajtás okozza.

Önkormányzatunk elkötelezett ennek megfékezésére, oly módon is, hogy fix sebességmérő készülékeket telepítsünk a rendőrséggel közösen a város forgalmasabb útjaira

- hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Nagy László dandártábornok, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője válaszában kifejtette: fix sebességmérő telepítésére jogszabályi lehetőség jelenleg nincs. A sebességmérés egyetlen módja a jól ismert traffipaxos mérés. Ígéretet kaptam, hogy Diósdon gyakrabban kerül sor a sebesség ellenőrzésére a kritikus helyeken - tette hozzá Spéth Géza.

A fórum másik témája az egyre népszerűbb elektromos roller használata volt. Elhangzott, hogy előkészítés alatt áll az a jogszabály, amely alapján egy bizonyos motor eljesítmény feletti rollerek használatához kismotor-vezetői jogosítványra lesz szükség, ám  a bevezetés időpontja még nem ismert.

 

Forrás: Spéth Géza közösségi oldala