22_03_29_erdmost_nincskep

Október a látás hónapja

22_03_29_erdmost_nincskep

Október a látás hónapja

Októberben díjmentesen végzik a látás- és szemüvegellenőrzést a kampányban résztvevő optikák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Mint Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában az októberi Látás hónapja kapcsán kiemelte, ennek lényege, hogy mindenki figyelmét felhívják arra, hogy a látásunkkal is foglalkozni kell.

„Az öt érzékszervünk közül a látás azért a legfontosabb, mert a körülöttünk lévő világból az információk 85 százaléka a látáson keresztül érkezik be. Ebből nem érdemes veszíteni, ha valakinek szüksége van valamilyen korrekcióra, dioptriás szemüvegre, akkor a felkészült kollégák az optikai szaküzletekben tudnak ebben segíteni” – fogalmazott Szabadi Zsolt, aki szerint évente legalább egyszer érdemes ellenőriztetni látásunkat.

A gyermekek esetében a látásromlás rossz teljesítményt, fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat, a nagyobbaknak – akik sok időt töltenek monitor előtt – a készülékekből áradó kék fény is káros lehet.

A monitor előtti irodai munka szemszárazságot, fejfájást, alvászavart, teljesítményromlást okozhat, 40 éves kor felett pedig a szem már magától öregszik, ezért ebben az életszakaszban is ajánlott a rendszeres ellenőrzés, szűrés.

A látás hónapja idén új elemmel bővült a látás hónapja kampány: android és IOS készülékre letölthető a „Fontos a látásom” applikáció, amely megmutatja, melyik a legközelebb eső, kampányban résztvevő optika.


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email