22_03_29_erdmost_nincskep

Nyári szünet után izgalmas kulturális programokkal vár majd a könyvtár

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyári szünet után izgalmas kulturális programokkal vár majd a könyvtár

A Felnőtt és Gyermekkönyvtár augusztus 5-21. között, a Zenei, a Parkvárosi és a Jószomszédság Könyvtára augusztus 2-25. között zárva tart, azaz a könyvtárak minden szolgáltatása szünetel. Ez persze nem érinti az intézmény Érd 40 elnevezésű helytörténeti játékát és nyári olvasási kihívását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A könyvtár Érd 40 elnevezésű helytörténeti játékához most is lehet csatlakozni, a csukalib.hu oldalon megtalálhatók a feladatok, és szeptember 20-ig lehet beküldeni a megoldásokat.

A legkisebb olvasók, a gyerekek számára kiírt nyári olvasási kihívás is tart – egészen szeptember 13-ig.

A könyvtár első félévét Nida Judit igazgatóhelyettes úgy értékelte, hogy igen mozgalmasan telt, és a tervezett programokat sikerült megvalósítaniuk minden részlegükben. A felnőttkönyvtár rendezvényei közül az igazgatóhelyettes kiemelte a magyar kultúra napja, valamint a költészet napja alkalmából tartott programokat. A parkvárosi fiókkönyvtár kínálatáról pedig elmondta, hogy elsősorban az óvodásoknak és kisiskolásoknak szerveznek foglalkozásokat. 

Szeptemberben, az Érdi Napok keretében újból izgalmas programokkal készülnek: szeptember 7-én, az ÉN Feszt alatt ők is kitelepülnek a Fő térre, ahol játékokkal és könyv-, illetve papírszobrászkodással várják az érdeklődőket.

Szeptember 11-én délelőtt a Gyermekkönyvtárban a Csemete Bábszínház feldolgozásában lehet megtekinteni a piciknek a Gőgös Gúnár Gedeont,  délután pedig Dóka Péterrel, többek közt a Szupermalac és Űrpatkány és A kék hajú lány című könyvek szerzőjével találkozhatnak majd a kisiskolások.

Ugyanazon a napon, azaz szeptember 11-én a felnőtt olvasókhoz látogat el Hidas Judit, az az írónő, aki nagy bátorsággal, érzékenységgel és tehetséggel nyúl rendre újszerűnek ható témákhoz. A seb című regényének közege az agglomeráció, a 2008-as hitelválság idején. Legutóbbi, Boldogság tízezer kilométerre című könyvének főszereplőjében, az önáltatásban és önkeresésben elveszett Annával sokunk tud ízig-vérig azonosulni.

A zene sem maradhat el a könyvtár programjai közül: szeptember 12-én este az Érdi Jazz Fesztivál keretében ad náluk, a Zenei Könyvtárban koncertet az Elek István trió. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email