22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kiütéssel nyert, szinte kijutott a vb-re a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kiütéssel nyert, szinte kijutott a vb-re a magyar válogatott

Hazai pályán 46-19-re győzte le Olaszországot a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi spanyolországi világbajnokságra való kvalifikáció ÉRD Arénában rendezett selejtezőjének első mérkőzésén. Elek Gábor nemzeti csapata a kijutást a vasárnapi, érdi visszavágón teheti biztossá.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az olimpiai kvalifikáció után a decemberi spanyolországi világbajnokságra is kijuthat a magyar női kézilabda-válogatott, amely Olaszország ellen vív két selejtezős mérkőzést az ÉRD Aréna zárt kapui mögött.

Elek Gábor szövetségi kapitány nemzeti csapatán már a bemelegítés alatt érezhető volt a felszabadultság és az önbizalom, hiszen Szucsánszki Zitáék szinte végig mosolygósan készültek.

Aztán gyorsan meg is adták a mérkőzés alaphangját, hiszen a két szélső, Márton Gréta és Lukács Viktória 2-2 góljával másfél perc alatt 4-0-ra lépett meg a házigazda.

Az olaszok bár a következő percekben 6-3-ra zárkóztak, csak az első féidőben remeklő és 11 védést bemutató olasz kapusnak, Monica Prünsternek köszönhető, hogy a 22. percben volt először közte tíz (16-6), végül a mieink remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően 23-10-es előnnyel fordultak.

Elek Gábor pedig igyekezett elosztani a játékidőket is, hiszen a belső posztokon a 15. percben sort cserélt, míg a szünet után Mártont és Lukácsot Kovács Anett és Schatzl Nadine váltotta a széleken, a kapuban pedig Bíró Blankát Szikora Melinda.

A térfélcsere után sem változott a játék képe, sőt, a 41. percben Kisfaludy Anett góljával már húsz volt közte (32-12).

A jó védekezésből temérdek gyors támadást vezető magyar válogatottban nem csak lerohanásból, hanem felállt fal ellen is eredményesen szerepeltek a szélsők, hiszen Márton és Lukács első félidőbeli 7 gólja után a másodikban a Schatzl-Kovács kettős is rámolta a gólokat. Igaz, Kovács 6. gólja után a 7.-et már nem tudta megszerezni, mert az 51. percben egy felugrásnál betámasztott neki ellenfele és bokájához kapott, amely után nem tudta folytatni. Más kérdés, hogy a helyére visszaálló Lukács rögtön kétszer volt eredményes. 

A magyar válogatott végül könnyedén, 46-19-re nyerte meg a selejtező első felvonását, így szinte már kijutott a decemberi világbajnokságra, a vasárnapi második meccsen ugyanis 28 góllal kellene nyernie az olaszoknak.

A selejtező második mérkőzését április 18-án, 13 órától rendezik az Érd Arénában.

Női kézilabda, világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés
Magyarország – Olaszország 46-19 (23-10)
ÉRD Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Fukala, Mohyla (csehek)
MAGYARORSZÁG: Bíró – Lukács V. 7, Kiss N. 4, Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G. 4.
Csere: Szikora (kapus), Tomori, Vámos 4, Klujber 10 (3), Helembai, Háfra N. 2, Csiszár-Szekeres, Schatzl Nadine 3, Kovács Anett 6.
Szövetségi kapitány: Elek Gábor
OLASZORSZÁG: Prünster – Pugliara 2, Manojlovic 3, Fanton, Del Balzo 1, Dala Costa, Babbo 5.
Csere: Luchin (kapus), Rotondo 5, Cappelarro 1, Stefanelli 1, Djiogap, Di Pietro, Basolu, Lauretti, Lucarini 1.
Szövetségi kapitány: Riccardo Trillini
Az eredmény alakulása: 2. perc: 4-0. 8. p.: 6-3. 15. p.: 11-4. 22. p.: 16-6. 27. p.: 21-7. 36. p.: 27-11. 44. p.: 34-13. 50. p.: 37-17. 56. p.: 42-17.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétmétetesek: 3/3, ill. 0/0

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email