22_03_29_erdmost_nincskep

Nem mindennapi ajándékot kapott az érdi kézilabda alapítója

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem mindennapi ajándékot kapott az érdi kézilabda alapítója

Egykori tanítványai egy trófeával lepték meg Kovács Károlyt, az egykori ófalusi II. Lajos Általános Iskola, majd az Érdliget Általános Iskola egykori testnevelőjét, aki 1977-ben alapította meg a kézilabdázást Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeptemberben több osztálytalálkozón is részt vett Kovács Károly, aki tanulmányai befejeztével az 1960-as években Érden kezdett el testnevelőként dolgozni. Az 1973-ban végzett érdligetis diákjaitól Kovács Károly nem mindennapi ajándékot kapott, hiszen egy kézilabdás trófeával lepték meg az érdi kézilabdázást is megalapító testnevelőt.

Kovács Károly, az érdi kézilabda alapítója az ÉRD Aréna falán kihelyezett „idővonal” előtt egykori diákjaitól kapott szobrával (fotó: Domonkos Bálint)

Mint lapunknak elmondta, az ófalusi iskolában szenzációs volt, hogy a pedagógusi kar fele férfi, fele nő volt és különösen jó dolog volt, hogy a szülők és a tantestület együttesen gondolkodott a pedagógiáról, ennek köszönhetően a gyermekeket nem kellett fegyelmezni.

Ófaluból később az Érdligeti Általános Iskolába került, ahol előbb testnevelőként, majd igazgatóhelyettesként is dolgozott. Közben hat országos teniszversenyt szervezett, a női röplabdacsapattal második helyezést ért el az 1971-es Budai Járási Szpartakiádon, a kézilabdázókkal pedig megnyerték a Budai-Szentendrei Járási Felnőttbajnokságot, amellyel felkerültek a megyebajnokságba. Ehhez viszont az kellett, hogy legyen kézilabdaszakosztály a településen, innen indult el az érdi kézilabda 1977-ben.

Egyik diákja egyszer ezt írta Kovács Károlynak: „A tanárok örökké azokban a szívekben élnek, melyeket megérintettek. Szeretettel, követelményekkel.”

Az egykori testnevelő – aki szeptember 29-én ünnepelte 79. szülinapját – számos szép emléket őriz egykori diákjaitól.

Kovács Károly pedagógiai pályájáról és az érdi kézilabdacsapat megalapításáról itt írtunk régebben!

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email