22_03_29_erdmost_nincskep

Napokon belül elkezdik felszámolni a hulladékot

22_03_29_erdmost_nincskep

Napokon belül elkezdik felszámolni a hulladékot

Napokon belül megkezdődik az illegális hulladék felszámolása azokon a területeken, melyeken a helyi civil szervezetek korábban 15 millió forintos támogatást nyertek el a „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton. Diósdról már 600 köbméter építési hulladékot szállítottak el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról Tetlák Örs Érd alpolgármestere közösségi oldalán beszámolt, a „Tisztítsuk meg az országot!” pályázatban az Érd és Térsége Hulladékkezelő nemcsak Érd, de Diósd partnereként is nyertes pályázat részese volt.

A szolgáltató pedig a napokban meg is kezdte a több mint 600 köbméter építési hulladék elszállítását Diósdról a Gyár és Őszapó utcákból.

Az alpolgármester bejegyzését azzal zárja,

„a pályázat érdi helyszínein pedig napokon belül megkezdődik a hasonló munka.”

Mint korábban beszámoltunk róla, decemberben az önkormányzat húszmillió forintot, most három érdi civil szervezet tizenötmillió forintot nyert a „Tisztítsuk meg az országot!” programban, az illegális hulladék felszámolására.

Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete három helyszínen, a Kolozsvári és Zólyomi utcákban, illetve a Fundokliában takarít majd el 170 köbméter szemetet, ötmillió forint értékben. 

Az Érd és Környéke Horgászegyesület szintén három helyszínen, a Duna-parton, az M6 mentén és a Kakukk-hegyen tüntet el 65 köbméter szemetet.

Az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület pedig újabb három helyszínen, a 7-es út mellett, illetve a madárneves utcákban számol fel 160 köbméternyi illegális hulladékot.

A pályázat nemcsak a szükséges eszközök és védőfelszerelések beszerzését foglalja magában, hanem vadkamerák telepítését is, így jó esély lehet rá, hogy ez a 400 köbméter szemét már nem termelődik újra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email