22_03_29_erdmost_nincskep

Nagy nyári olvasási kihívás a gyerekeknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Nagy nyári olvasási kihívás a gyerekeknek

A legkisebb olvasók számára a Gyermekkönyvtár, az előző évekhez hasonlóan, újra elindította a nyári olvasási kihívását. A kihíváshoz bármilyen könyvek választhatóak, a szervezők csak annyit kérnek, hogy mindennap olvasson belőle a gyerek minimum 20 percig vagy egy fejezetet, különféle helyzetekben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Gyerekkönyvtárban és annak Facebook oldalán, illetve weblapján megtalálható összesen harminc feladat, hogy milyen körülmények között kell teljesíteni az olvasást. Például egyik nap: amíg kint esik az eső, másik nap: fürdőruhában, harmadik nap: egy plüssállat számára hangosan. Ezeket összevonni és együtt teljesíteni, azaz fürdőruhában, amíg kint esik az eső, a plüss állatnak olvasni, nem lehet. Amelyik kihívást teljesítette az olvasó, azt kipipálhatja. A cél persze az, hogy nyár végére minden feladatot ábrázoló négyzetbe pipa kerüljön. A kitöltött lapot nem kell leadni a Gyermekkönyvtárban, de a feladatok teljesítése közben készült képet vagy a kitöltött lapról készült fotót szívesen látják a könyvtár munkatársai hozzászólásban, a Gyermekkönyvtár Facebook oldalán vagy e-mail címén.

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár június végéig a korábban már részletezett körülmények között fogadja olvasóit: azaz az időseket külön idősávban, és a maszk viselése mindenki számára kötelező – tájékoztatta lapunkat Sebestyénné Majchrowska Ewa intézményvezető. A visszahozott könyveket továbbra is karanténba helyezik 72 órára, a visszavétel pedig a kijelölt visszahozatali ponton történik. Késedelmi díjat továbbra sem számítanak fel. Az olvasók beiratkozhatnak, igénybe vehetik a kötészetet, illetve válogathatnak a szabadpolcról. Egyszerre azonban – a könyvtár munkatársain kívül – csak hárman és legfeljebb 15 percig tartózkodhatnak a könyvtárban. Lehet továbbra is előzetesen, e-mailen vagy telefonon könyvet „rendelni” az olvasó nevének, elérhetőségének, az olvasójegy számának és a kért (legfeljebb 10 db.) dokumentum szerzőjének és címének megadásával. Ezek a könyvek előre egyeztetett időpontban vehetőek át minden könyvtári részleg ajtajában. A könyvtár azzal a jó hírrel is szolgál olvasóinak, hogy auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan 100 nappal meghosszabbították minden, március 16-án érvényes tagsági lejárati idejét.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email