22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyitott a könyvtár!

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyitott a könyvtár!

Június 15-től már nyitott olvasói terekkel, de még korlátozott szolgáltatásokkal nyílt újra a Csuka Zoltán Városi Könyvtár és annak összes tagintézménye.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az a könyvtár közösségi oldalán olvasható, a visszahozott dokumentumok a biztonság érdekében 72 órás karanténba kerülnek, késedelmi díjat nem számítanak fel.

Felhívják a figyelmet rá, hogy ismét lehetővé vált a könyvtár olvasó tereiben, a szabadpolcon történő válogatás, a tagságok hosszabbítása, az új olvasók beiratkozása és a költészeti szolgáltatások igénybe vétele. A könyvtár hangsúlyozza, a látogató lehetőség szerint egyedül érkezzen, viseljen maszkot (melyet a könyvtár nem tud biztosítani), belépéskor használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt.

Hozzátették, egyszerre csak három személy tartózkodhat az olvasói térben, egy olvasó pedig egy alkalommal maximum 15 percet tölthet az épületben.

Az előzetes telefonos és/vagy e-mailes könyvrendelés tovább folytatódik, ezeket a könyvtárosok összekészítik és előre egyeztetett időpontban adják át.

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár részletesen beszámol tagintézményeinek nyitvatartásáról is. Eszerint a felnőtt könyvtár és a parkvárosi fiókkönyvtár szerda kivételével minden hétköznap 10 és 16 óra között látogatható, a Jószomszédság Könyvtára hétfőn és pénteken, a Zenei könyvtár pedig kedden és csütörtökön tart nyitva ugyancsak 10 és 16 óra között – de mindegyik intézmény esetén a 10 és 12 óra közötti idősávot a 65 év feletti olvasók számára tartják fent. A gyermekkönyvtár is szerda kivételével minden nap látogatható, de itt nincs időseknek szóló idősáv.

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár és fiókkönyvtárainak látogathatósága:

  • Felnőtt könyvtár: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-16 óra (10-12 között 65 év felettieknek)
  • Parkvárosi Fiókkönyvtár: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-16 óra (10-12 között 65 év felettieknek)
  • Jószomszédság Könyvtár: hétfő, péntek 10-16 (10-12 között 65 év felettieknek)
  • Zenei Könyvtár: kedd, csütörtök 10-16 (10-12 között 65 év felettieknek)
  • Gyermekkönyvtár: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-16

Frissítés, 15.10: A Csuka Zoltán Városi Könyvtár Jószomszédság Könyvtára műszaki okok miatt bizonytalan ideig zárva tart, a kikölcsönzött könyveket a felnőttkönyvtárban veszik vissza, ahol a Jószomszédság Könyvtárban érvényes tagságival rendelkező olvasók ugyancsak igénybe vehetik a felnőttkönyvtár szolgáltatásait.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email