22_03_29_erdmost_nincskep

Mire vigyázzunk, ha jön a füstölő kocsi

22_03_29_erdmost_nincskep

Mire vigyázzunk, ha jön a füstölő kocsi

Mint azt korábban megírtuk, kedden, sötétedés után egész Érd területén földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek, Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel, ami a melegvérű állatokra, illetve az emberre nem veszélyes, hatóanyaga pár óra alatt lebomlik, mégis, néhány óvintézkedést ajánlatos betartani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Katasztrófavédelem kedden földi kémiai szúnyoggyérítést végez Érden, a napnyugta utáni időszakban (tartaléknapok: június 16-17.).  A művelet során a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák majd.A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő egy órában az ablakokat, ajtókat tartsák zárva, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kapcsolják ki. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A kertben fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként a szakemberek azt ajánlják hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

A szúnyogirtásról bővebben itt írtunk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email