22_03_29_erdmost_nincskep

Mérlegre tesszük a választási ígéreteket

22_03_29_erdmost_nincskep

Mérlegre tesszük a választási ígéreteket

Hamarosan letelik a száz nap türelmi idő, ami után értékelni fogjuk az új városvezetés eddigi munkáját, és mérlegre tesszük a választási ígéreteiket – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Azt tesszük, amit Érdért évek óta teszünk, eredményesen dolgozó politikusként, ami a dolgunk. Számon kérjük az ígéreteket, kontrolláljuk és figyelemmel kísérjük a város fejlesztését. Aki azt állítja, hogy ehhez nincs jogunk, az nem demokrata – hangsúlyozta.

T. Mészáros András beszámolt arról is, hogy a tavaly meghirdetett családvédelmi akcióterv újabb eleme lépett életbe. Január elsejétől emelkedett a diplomás gyed összege, és bővül a jogosultak köre is: az az anya, aki az ellátás folyósítása alatt vagy annak megszűnését követő egy éven belül újabb gyermeket vállal, ismét jogosult lesz a juttatásra. 

Január elsejével hatályba lépett a nagyszülői gyed, amely lehetőséget teremt arra, hogy a szülő helyett a még nem nyugdíjas nagyszülő vehesse igénybe a gyermekgondozási díjat, ha vállalja, hogy részt vesz unokája gondozásában, amíg a szülők dolgoznak.

T. Mészáros András utalt arra is: Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, hogy a háromgyermekes anyákra is kiterjesszék a négygyermekes édesanyákra bevezetett személyijövedelemadó-mentességet, és 2021. január elsejétől azok, akik három gyermeket szültek és felneveltek, életük végéig ne fizessenek személyi jövedelemadót. (Ezzel kapcsolatban még folynak a szakmai egyeztetések.)

T. Mészáros András hangsúlyozta: az érdi Fidesz támogat minden olyan kezdeményezést, ami a családok életkörülményeinek javítását szolgálja. Hozzátette: egy éve kezdeményezésükre e a közgyűlés elfogadott egy határozatot ebben a témában, a várost most irányító baloldal viszont nemet mondott rá. A volt városvezető utalt arra is, hogy a közgyűlés tavalyi utolsó ülésén az építményadóval kapcsolatos előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatukat is leszavazták.

Az érdi Fidesz elnöke a kormány gazdaságvédelmi programjáról, illetve a GDP emelkedéséről és a mélyszegénység csökkenéséről beszélt. Mint fogalmazott, 2019-ben minden idők legtöbb beruházása érkezett Magyarországra.

– Ebből Érd is kiveszi a részét az AVL idetelepülésével, ami nagyon nagy siker számunkra. Felhívjuk a mostani vezetés figyelmét, hogy jelen pillanatban is van még üresen 40 hektár állami tulajdonban lévő terület, amelyre pontosan ilyen fejlesztéseket lehet telepíteni. Tessék tehát élni vele – fűzte hozzá.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email