22_03_29_erdmost_nincskep

Már nem nyomoznak a Kutyavár rongálói után

22_03_29_erdmost_nincskep

Már nem nyomoznak a Kutyavár rongálói után

Információ hiányában lezárta a nyomozást a rendőrség a Kutyavári emlékmű rongálása ügyében, ugyanis senki nem jelentkezett az utóbbi hónapokban érdemleges vagy használható tájékoztatással arról, hogy ki, vagy kik graffitizték össze az egykori vadászkastély romjait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Andrasek Mónika, önkormányzati képviselő, a péntek reggeli Bundáskenyér című rádióműsorban kérdésre válaszolva mondta el, hogy a több hónapig tartó nyomozás nem vezetett eredményre és a rendőrség már nem keresi tovább a tetteseket, akik még a télen narancsszínű festékkel összefújkálták az emlékművet. 

A képviselő január elsején érzékelte és jelentette be a rongálást, mellyel kapcsolatban később egy lakos azt jelentette, már novemberben észlelte a graffitit. 

Hasonló volumenű rongálás korábban nem fordult elő a XV. századi gótikus kastély romjainál. A porózus kőre fújt graffiti letisztítása nem könnyű feladat, és nem is olcsó , végül az önkormányzatnak kellett kifizetnie ennek költségeit, ráadásul nem is jött le maradéktalanul, közölte Andrasek Mónika. 

A Kutyavár egyre népszerűbb az érdiek körében, sokan látogatják. Tavaly tavasszal újították fel a parkot, a kerítéstől a romhoz vezető lépcsőn át a forrásig. 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email