Már egyeztetnek az újranyitás részleteiről

A május 10-i héttől újra lehetnek nyugdíjasklubok és kisgyermekeknek szóló foglalkozások a Szepes Gyula Művelődési Központban – tudta meg az Érd Tv Wolf Katától, a Művelődési ház igazgatójától, aki beszélt a nyárra tervezett eseményekről és az újraindulás részleteiről is.

 

„A kormányrendelet lényege, hogy 4 millió beoltottat követően a kulturális szolgálatásnak lehetősége lesz működni a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Ez azt jelenti, hogy csak az léphet be a Művelődési Központba, aki rendelkezik ezzel” – kezdett bele Wolf Kata, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója, aki elmondta, megkérdezték a csoportokat, kinek van igénye rá, hogy a szabályok betartásával visszatérjen a Művelődési Házba.

Kifejtette, a visszajelzések alapján a csoportok felének lenne igénye rá, a csoportvezetőnek azonban rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal. Emellett a 18 éven aluliak is visszamehetnek az intézménybe.

Wolf Kata beszélt arról is, a nyugdíjasklubok és az egészen kis gyermekeket foglalkoztató foglalkozások is újraindulhatnak, de egyelőre ezek létszáma még kérdéses. Mint Wolf Kata emlékeztetett, erről ugyan a kormányrendelet nem rendelkezik, de a 1,5 méteres távolságtartás továbbra is érvényben van.

A Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója arról beszélt, a csoportvezetőkkel egyeztetve várhatóan a május 10-i héten indulhatnak újra a foglalkozások.

„Ez egy visszafogott, lépcsőzetes és lassú, felfelé építkező folyamat lesz és szerintem jó is így, hogy fokozottan költözik vissza az élet a házba”

– mondta Wolf Kata, megjegyezve, bár a törvény lehetőséget ad arra, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők akár színházi előadáson is részt vegyenek, de a belteret egyelőre nem szeretnék ilyen nagy tömeggel járó rendezvényekre megnyitni.

 „Mi a nyári szabadtéri lehetőségekben hiszünk, leginkább erre próbálunk felkészülni. Idén nem szeretnénk a gyereknapot elengedni”

– emelte ki Wolf Kata, megjegyezve, ha a gyereknapot nem sikerül május 30-án megtartani, még abba is belemennek, ha egy-két héttel eltolják.

A nyári programokkal kapcsolatban a Művelődési Központ igazgatója elmondta, kisebb rendezvényeket, szabadtéri kisszínházat, kamaradarabokat tartanának, tervei szerint a 2016-oshoz hasonlóan a labdarúgó Európa-bajnokságot szabadtéren közvetítenék.

Wolf Kata hozzátette, ősz előtt nem gondolkodnak zárt térben tartott rendezvényekben, de nyáron a járványhelyzet előtt is mindig a szabadtéri eseményeket részesítették előnyben.