Kajla-útlevéllel mától ingyen utazhatnak az alsó tagozatosok a buszon és a vonaton

Szerdán útjára indult a Hol vagy, Kajla? elnevezésű program: június 16. és augusztus 31. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Szerdán útjára indult a Hol vagy, Kajla? elnevezésű program: június 16. és augusztus 31. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain. A könnyebb jegyvásárlás érdekében a MÁV-START bevezeti a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is. Ezt a napijegyet a Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében, kizárólag a Kajla programban részt vevő gyermekek vehetik igénybe.

Országszerte több mint 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. A Kajla útlevéllel és a diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyermekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A díjmentes menetjegy a MÁV-START Balaton24 és a Balaton72 jegyei mellé is megváltható. 

A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen juthatnak el az ország bármely pontjára, mert az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg, a kedvezményre való jogosultság megléte esetén kedvezményes menetjegyet, illetve szükség esetén távolsági kiegészítő jegyet. 

A program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljuttatták a kék színű Kajla útleveleket. Aki mégsem kapta meg, vagy elvesztette, itt igényelhet újat. Bővebb részletek a Mávcsoport oldalán.

Forrás: Mávinform