22_03_29_erdmost_nincskep

Jutalom az érdi rendőröknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Jutalom az érdi rendőröknek

Jutalomban részesülnek az Érdi Rendőrkapitányság azon munkatársai, akik eredményesen dolgoztak azon, hogy Érden és környékén megszűnjenek az unokázós csalások - jelentette be mai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Nogula Tamás, a kapitányság megbízott vezetője arról beszélt, milyen intézkedésekkel sikerült visszaszorítaniuk e bűncselekményeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly év vége felé Érden és környékén jelentősen elszaporodtak az unokázós csalások: az időseket az unoka, vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívják fel, és különböző indokokkal pénzt kérnek tőle. Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője kidolgozott egy feladattervet, és felállított egy munkacsoportot, amely olyan eredményes volt, hogy négy embert őrizetbe is vettek unokázós csalások elkövetése miatt. Azóta megszűntek az ilyen bűncselekmények a kapitányság területén – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester ezúton köszönte meg Nogula Tamás rendőr alezredesnek, a kapitányság megbízott vezetőjének a kiváló munkát, hozzátéve: a közgyűlés következő ülésén a rendőri állomány azon tagjait, akik részt vettek az akcióban, pénzjutalomban részesíti majd.

Nogula Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: az unokázós csalás azért veszélyes, mert az elkövető áldozat érzelmeit célozza meg, és a segítő szándékot, aggodalmat használja fel a bűncselekmény elkövetéséhez, elaltatva a gyanakvást és az óvatosságot.

– Az Érdi Rendőrkapitányság a bűncselekmények felbukkanásakor preventív intézkedésekkel reagált: az idős embereket céloztuk meg bűnmegelőzési előadásunkkal, amelyen a szóbeli tájékoztatás mellett szóróanyagokat, plakátokat is átadtunk. Ebben nagy segítséget nyújtott a polgárőrség is. Preventív programunknak köszönhetően csökkent a befejezett bűncselekmények száma, viszont nőtt a hozzánk érkező bejelentéseké. Erre reagálva létrehoztunk egy nyomozócsoportot, amely értékelte, elemezte a beérkező információkat, és nyomozott is az ügyben. Sikerült négy embert elfogni idén januárban: ezek pásztói és lőrinci lakosok voltak. Ezt követően szinte teljesen megszűntek illetékességi területünkön az ilyen bűncselekmények – hangsúlyozta Nogula Tamás, aki megköszönte a lakosságnak a bejelentéseket és a támogatást, hiszen – mint mondta – az ő segítségükkel tudták azokat az információkat beszerezni, amelyek segítségével elfoghatták a négy embert, akiket már előzetes letartóztatásba helyezett az Érdi Járásbíróság.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email