unokazos_csalok_letartoztatas_190131

Letartóztatták az “unokázós” csalókat

Az Érdi Járásbíróság nyomozási bírája meghallgatta az "unokázós" csalások három gyanúsítottját, majd elrendelte letartóztatásukat.

A végzés indokolásában a bíró kifejtette, hogy a megalapozott gyanú valamennyi gyanúsított esetében fennáll, akik idős sértettek sérelmére követtek el bűncselekményeket olyan módon, hogy az elkövető a telefonhívás során a sértett közeli hozzátartozójának adta ki magát, közölte, hogy balesetet szenvedett, emiatt sürgősen pénzre van szüksége és jelezte, hogy a pénz átvételére egy ismerősét küldi a sértetthez. Ennek megfelelően a sértett lakcímére érkezett egy elkövető, aki az előkészített pénzt a megtévesztett sértettől átvette. A megalapozott gyanú szerint jelen ügy gyanúsítottjai a fenti módon az Érdi Járás településein élő több sértettől 200.000.- és 2.000.000.- Ft közötti összeget csaltak ki.

A bíróság kifejtette, hogy az elkövetés körülményeire, a bűncselekmény sorozat jellegére – egyes elkövetők büntetett előéletére – figyelemmel fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el és a bűnismétlés veszélyét a bűnügyi felügyelettel nem lehet kiküszöbölni, ezért szükséges a letartóztatás elrendelése. A bíróság döntését az ügyész és két gyanúsított tudomásul vette, az egyik gyanúsított a döntés ellen fellebbezést jelentett be.

További cikkeink

További cikkeink

Finn módszerrel ellenőrizték az autósokat, azaz mindenkit félreállítottak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A
Május 22-én, vasárnap délután ismét több száz jól öltözött motoros száll nyeregbe, hogy részt

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email