22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő szerdán ismét gyérítik a szúnyogokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő szerdán ismét gyérítik a szúnyogokat

Június 30-án a Rovért Kft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Ófaluban, a Duna-parton, valamint az érdligeti záportározó környékén a Katasztrófavédelem országos programja keretében. A készítmény az érzékenyebb rovarokat elpusztítja, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A megbízott cég a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használja, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Az illetékesek kijelöltek két tartaléknapot is, a július elsejét, illetve másodikát.

A kezelés Érd Ófalut, a Duna-parti területeket, illetve Érdligetet(Záportározó környékét Sulák, Sárd, Nyárád utca) érinti.

A környéken élőknek azt javasolják, hogy szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő egy órában érdemes az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, illetve a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ezeket rendszeresen ki kell üríteni, vagy le kell takarni. 

A Városüzemeltetési Iroda eredeti tájékoztatója itt olvasható. 

A közelmúltban volt városi szúnyoggyérítés is, erről itt írtunk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email