Jégkorong: öt meccs, két győzelem, három vereség

Öt mérkőzést játszottak a Kárpáti Farkasok utánpótláskorú jégkorongozói az elmúlt napokban, melyeken két győzelem mellett három vereséget szenvedtek el.

Az osztrák juniorligában szereplő U18-as csapat a horvát korosztályos válogatott vendégeként szenvedett 10–2-es vereséget, majd hazai környezetben kapott ki 1–0-ra a Debreceni Hoki Klubtól.

Mint Fekecs Norbert a klub honlapján értékelt, a horvátok elleni mérkőzés első harmada nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Bár az érdiek lőtték az első gólt, a horvátok gyorsan válaszoltak, ráadásul többször is.

„Lehet, hogy túl sok volt a pihenő és nem tudtunk még fejben felkészülni a mérkőzésre”

– fogalmazott a vezetőedző, aki a Debrecen elleni találkozót a vereség ellenére is jónak értékelte.

„Végig küzdöttünk és nagy tempót mentünk, ami sokszor megzavarta az ellenfelet. Sok helyzetet sikerült kialakítani, amiket sajnos nem tudtunk kihasználni. A szezonban most játszottunk a legjobban. Ugyan a mérkőzés végén el voltam keseredve, de a srácok nagyon jól teljesítettek és nagyot léptek előre. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy jobbak voltunk, mint az ellenfél. Sajnos ezt a játékot gólra játsszák, így nem sikerült pontot szereznünk”

– fogalmazott Fekecs Norbert.

Az U16-osok az I. csoport alapszakaszában a Vasas SC vendégeként fordulatos mérkőzést nyertek meg, hiszen a házigazda angyalföldiek a záró harmadot még 4–2-es előnyben kezdték, de az utolsó húsz percet a Kárpáti Farkasok nyerte 4–0-ra, amely így 6–4-re győzött.

Az U14-eseknél a Kárpáti Farkasok elsőszámú csapata a II. csoport középszakaszában hazai környezetben múlta felül 4–2-re a Debreceni Hoki Klubot, míg a Kárpáti Farkasok B az V. csoportban 10–1-es vereséget szenvedett Szombathelyen az Eszkimóktól.

Hamvai Szilárd vezetőedző az első csapattal kapcsolatban úgy értékelt, látszott a csapaton, hogy a hajdúságiak elleni mérkőzés volt az első az ünnepek óta.

„Dolgoztak a srácok végig, nem volt sok hiba, viszont hiányoltam azt az áttörő lendületet, ami eddig megvolt a csapatban. Az ellenfél szerezte meg a vezetést, mégsem történt sebességváltás. Továbbra is voltak helyzetek, de még mindig nem éreztem azt a kellő tüzet a srácokban, ami a győzelemhez kell. A második harmadban kiegyenlítettünk, viszont ezután sem volt eseménydús a játék. Ellenben a harmadik harmadban, a kapott gólunk után megtörtént az áttörés. Az utolsó tíz percet kellő erőbedobással és küzdelemmel sikerült végigjátszani, aminek meg is lett az eredménye és sikerült nyernünk.”