22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyenek a tapasztalatok a megváltozott zöldjáratról

22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyenek a tapasztalatok a megváltozott zöldjáratról

Mint ismert, év közben változtatott zöldhulladék-gyűjtési metódusán az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft. és az eddigi három zsák helyett már korlátlan számban elviszi a zöldhulladékot, ha az zöld, ÉTH feliratú zsákban van kihelyezve az ingatlan elé.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csókai Viktor, az ÉTH ügyvezető igazgatója az Érd FM 101.3-nak elmondta, az idei zöldjárat valamivel késve indult el, mert az előző évben meg kellett volna határozni a tervet, de ezt nem tették meg, idén viszont szabályozottabbá tették a gyűjtést, mert a lakosok nem voltak elégedettek a rendszerrel.

Az ügyvezető kifejtette, a változtatás előtt egy ingatlan legfeljebb három zsákot vagy kötegelt gallyat tehetett ki, de a lakosság szinte mindenhol a megengedettnél jóval több zsákot szállíttatott volna el.

Az új gyűjtési metódusnak köszönhetően már zöld, ÉTH-feliratos zsákba kell kihelyezni a zöldhulladékot, de már csak és kizárólag azokat a zsákokat viszi el a szolgáltató, melyeket a Diósdi úti ügyfélszolgálaton vehettek át a lakosok.

Mint ismert, 2021 második félévére az ÉTH tíz, az önkormányzat pedig további öt zsákot biztosított az ingatlantulajdonosoknak, akik ezen felül bármennyi zsákot vásárolhattak a szolgáltatótól és azokat az ÉTH el is szállította.

Csókai Viktor elmondta, tapasztalataik szerint az új rendszer tetszik a lakosságnak, ennek köszönhetően egyre kevesebb fekete zsák van kint Érd utcáin, melyeket már nem visz el a szolgáltató.

Kitért arra is, idén 10-12%-kal csökkent a begyűjtött zöldhulladék mennyisége az előző évhez képest az ÉTH működési területén, amely körülbelül ezer tonnát jelent, hiszen az ügyvezető közlése szerint a Zöldhatár Kft.-nél évente 8-10 ezer tonna hulladékot kezelnek.

Csókai Viktor ismertette azt is, az összegyűjtött zöldhulladékot komposztálják és talajjavító anyagként hasznosítják újra.

Elmondta azt is, amennyiben a lakosságnak is lesz igénye rá és az önkormányzattól is kapnak megrendelést, idén is lehet pót zöldjárat, januárban pedig a hagyományok szerint lesz fenyőfa-járat is.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy az Érd és Térsége Hulladékkezelő Diósdi úti ügyfélszolgálati irodája és a Sas utcai hulladékudvar is csak maszkban látogatható, illetve a tervek szerint a közeljövőben az ügyfélszolgálatot is csak előre egyeztetett időpontban lehet majd látogatni.

Hétvégén egyébként az alábbi utcákban idén utoljára gyűjtik a zöldhulladékot:

Arany J. u., Bagoly köz, Bagoly u., Báthory I. u., Berzsenyi D. u., Bethlen G. u., Bíbic u., Bíró u., Bölömbika u., Cankó u., Cinke u., Csalogány u., Csér u., Csíz u., Csóka u., Damjanich J. u., Daru u., Deák F. u., Délibáb u., Díjnok u., Dobó I. u., Ellenőr u., Elnök u., Előadó u., Elöljáró u., Emil u., Ercsi út, Erkel F. u., Eszperantó tér, Fácán köz, Fácán u., Fecske u., Fehérvári út, Feketesas u., Ferenc u., Fogoly u., Fülemüle u., Fürj u., Gábor u., Gárdonyi G. u., Gellért u., Gém u., Gépíró u., Gereben u., Gergely u., Géza u., Gólya u., Gyakornok u., György u., Győző köz, Gyula u., Haris u., Harkály u., Hattyú u., Héja u., Hírnők u., Hivatalnok u., Holló tér, Holló u., Huba u., Hunor u., Hunyadi J. u., Imre u., Intéző u., Írnok u., István u., János u., Jegyző u., Jenő u., Jókai u., József tér, Kakukk u., Kálmán u., Kanári u., Kánya u., Károly u., Kelemen u., Kende u., Képviselő u., Keselyű u., Keve u., Kócsag u., Kond u., Koppány u., Kossuth L. u., Könyvelő u., Könyves K. u., László u., Liszt F. u., Lóránd u., Madách I. u., Martinovics I. u., Mátyás K. u., Mérnök u., Mikes K. u., Miklós u., Mikszáth K. u., Munkácsi M. u., Nagy L. u., Orvos u., Ölyv u., Pacsirta u., Pál u., Papagáj u., Páva u., Pelikán u., Péter u., Petőfi S. u., Pintyőke u., Rákóczi F. u., Riminyáki út, Ruca u., Sándor u., Sárgarigó u., Sas u., Seregély u., Sirály u., Sólyom u., Stiglic u., Szajkó u., Szalonka u., Szárcsa u., Szarka u., Szent István út, Szent László tér, Taksony u., Tanár u., Tanácsos u., Technikus u., Tervező u., Thököly I. u., Tisztviselő u., Titkár u., Tolmács u., Tollnok u., Tompa u., Tó u., Töhötöm u., Tudós u., Turul u., Túzok u., Ügyész u., Ügyvivő u., Vadkacsa u., Vadlúd u., Varjú u., Velencei út, Vércse u., Vince u., Vöcsök u., Vörösmarty M. u., Zámori u., Zoltán u., Zrínyi M. u., Zsolt u.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email