22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen idő várható az ünnepi hétvégén

22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen idő várható az ünnepi hétvégén

Sokfelé már 15 Celsius-fokig sem melegszik az idő a nemzeti ünnepi hétvégén, vasárnap néhol mínusz 5 foknál is hidegebb lehet. Emellett néhol várható csak eső, sok lesz a napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Pénteken északon, északkeleten változóan, máshol inkább erősen felhős vagy borult égre van kilátás. Elsősorban délen eshet még az eső, de az ország néhány pontján délután is előfordulhatnak záporok. A minimumhőmérséklet általában 4 és 13 fok között alakul, a szélvédett, hajnalban kevésbé felhős északi völgyekben lesz a hidegebb. A nappali maximumok 12 és 18 fok között alakulnak, délnyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton a reggelig délnyugaton még helyenként előfordulhat eső, zápor, napközben csapadék már nem valószínű. A déli, délnyugati megyékben délutánig felhősebb lesz az ég. Máshol sok napsütés várható. Néhol megerősödhet a szél is. Hajnalban általában plusz 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélcsendes, derült tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délután 11-15 fok valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok megszűnése után túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem várható. Hajnalban nagy területen fagyhat, általában mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 10-15 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email