22_03_29_erdmost_nincskep

„Házhoz mentek” a bevásárlóközpontba

22_03_29_erdmost_nincskep

„Házhoz mentek” a bevásárlóközpontba

Egy érdi bevásárlóközpontban népszerűsítették a héten a rendőrség és a polgárőrség munkatársai a "Házhoz megyünk" című programot, amelynek segítségével 2015 szeptembere óta látják el főként vagyonvédelmi tanácsokkal az érdeklődőket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

-Sok bűnmegelőzési programot foglal magában a „Házhoz megyünk”. A fiataloktól az idősebb korosztályig mindenkinek próbálunk bűnmegelőzési tanácsokat nyújtani, azaz felhívjuk a figyelmüket arra, hogy milyen bűncselekménytípusokkal találkozhatnak, és ezeket hogyan lehet megelőzni – mondta el ott jártunkkor Nogula Tamás, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője.

De a tájékoztató kampány a vagyonvédelmi tanácsadás mellett kiegészül drogprevencióval, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjaival, az idősebb korosztályt is érintő áldozatvédelemmel és a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsokkal.

A program nem egyszeri, hiszen minden hónapban kitelepülnek bevásárlóközpontokba, nyáron, a vakáció alatt pedig a táborokba is, ahol a gyerekeknek tartanak a korosztályukhoz illő játékos foglalkozásokat, előadásokat a rendőrség munkatársai. 

A bevásárlóközpontban minden érdeklődő kérdésére megpróbálták megkeresni a választ, vagyonvédelmi kvízzel lehetett felmérni talpraesettségüket és felkészültségüket a játékosabb kedvűeknek, és azt is bemutatták a szakemberek, hogy milyen speciális eszközökkel tudjuk megelőzni, hogy betörjenek a házunkba. 

A szerdai alkalmon a rendőrség és a polgárőrség munkatársai mellett egy családsegítő munkatárshoz is lehetett fordulni kérdésekkel. 

– A bűnmegelőzés általában nagyon hálás program, minden esetben jók a visszajelzések a résztvevőktől is, illetve a bűncselekmények csökkenése itt, Érden is azt mutatja, hogy eredményes a program – tette hozzá Nogula Tamás.

Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség vezetője  kiemelte, hogy a bevásárlóközpont már a kezdetek óta mindenben támogatta a bűnmegelőzési programjaik megvalósítását, akár azzal is, hogy egy helyiséget biztosított nemcsak a körzeti megbízott, de a polgárőrség számára is. Hozzátette, hogy bár nehezen lekövethető a bűnmegelőzés eredménye, de a statisztika mellett az érdeklődők hozzáállása és szemlélete is azt mutatja, jó úton járnak. 

– A bevásárlóközpontok mellett a strandokon és a Summerfesten is jelen leszünk a nyáron. Utóbbira, Százhalombattára jönnek az ifjú polgárőrök is, a rendészeti szakközépiskola diákjai – árulta el az Érd TV-nek a Polgárőrség vezetője.

A police.hu ide vonatkozó, vagyonvédelmi tanácsai, amit akkor is érdemes megfogadni, ha csak rövid időre hagyja őrizetlenül otthonát:

  • Zárja be a bejárati ajtót, ablakot ne hagyjon nyitva!
  • Kapcsolja be a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközöket!
  • Ellenőrizze, bezáródott-e a kapu, a garázsajtó, ha távirányítót használ, várja meg, míg teljesen becsukódnak a kapuk!
  • Értesítse a közelben lakó rokonait, vagy megbízható szomszédait, akár a helyi polgárőrséget, hogy hosszabb időre elutazik, de a közösségi oldalakon ennek ne adjon hangot semmiképpen!
  • Gondoskodjon a postaláda rendszeres kiürítéséről, akár megbízott útján is! 

Rendőri intézkedést igénylő esetben hívja a 112-es segélyhívó számot!

Amennyiben áldozattá vált, hívja az Áldozatsegítő Szolgálat éjjel-nappal ingyenesen elérhető 06-80-225-225 telefonszámát!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email