22_03_29_erdmost_nincskep

Felvételi, szigorú feltételekkel

22_03_29_erdmost_nincskep

Felvételi, szigorú feltételekkel

Hagyományos - új szóval: jelenléti - módon rendezik meg január 23-án a középiskolai felvételi vizsgát, de az eddigiektől eltérő szabályok szerint, az általános iskolákat is bevonva az írásbeli lebonyolításába.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legfontosabb különbség, hogy egyik intézménybe sem léphetnek be kísérők. A vizsgázók kézfertőtlenítés, lázmérés után, maszkban mehetnek be a termekbe, ahol idén nem 16-17, hanem csak 10 diák lehet egyszerre, ezért bevonnak általános iskolákat is a felvételiztetésbe. Természetesen, ahogy eddig, úgy most is lehet italt, harapnivalót bevinni, és amíg a gyerekek esznek-isznak, levehetik a maszkot. Aki ez utóbbit otthon felejti, annak az iskolák biztosítanak, erről a tankerület gondoskodik. Az írásbeli vizsgákat követően pedig az érintett iskolákat teljes körűen fertőtlenítik.

A december 4-éig leadott jelentkezési lapok szerint a Gárdonyiban 393 diák írásbelizik szombaton. Az összes tantermet igénybe veszik, sőt, a felvételiztetésbe besegít a Kőrösi iskola is: a 393-ból kilencven gyerek itt ír majd, negyvenegy pedagógus felügyeli az írásbelit – mondta lapunknak Pintérné Bernyó Piroska igazgató.

A Marianum iskolában hetven diák tesz írásbeli vizsgát. Takácsné Tóth Noémi igazgatónőtől megtudtuk, nyolcadikosaik fele szeretné az iskola gimnáziumi tagozatán folytatni tanulmányait. Közülük tizenhatnak nem kell felvételizni, kimagasló eredményeik miatt, a fennmaradó tizenöt helyre pedig nemcsak a Marianumból, hanem más iskolából is felvételiznek majd a diákok. Az írásbeli felügyeletébe kilenc pedagógust vonnak be.

A VMG-ben 130 tanuló felvételizik nyolcosztályos képzésre, 206 pedig négyosztályosra. A nyolcadikosok közül 119-en a Bolyai iskolában írják a feladatlapokat – tudtuk meg Szilasné Mészáros Judittól. (A részletekről a gimnázium honlapjain is tájékozódhatnak a diákok, illetve a szülők.) Az igazgatónő elmondta azt is: reméli, hogy a február végi, március eleji szóbeli vizsgákat is meg tudják szervezni.

(A Kós iskolában nem rendeznek írásbeli felvételit, a diákokat a felső tagozatos év végi, illetve nyolcadikos félévi jegyeik alapján számított pontszámok alapján rangsorolják, emellett a diákok részt vesznek egészségügyi alkalmassági vizsgálaton.)

Változást jelent, hogy ebben az esztendőben nem egy, hanem két pót napot jelöltek ki azoknak, akik a 23-ai felvételin nem tudnak részt venni: ők január 28-án, illetve február 5-én írhatják meg a felmérőt.

A felvételi lapok kijavítása után idén is lesz mód arra, hogy a diákok betekintsenek az értékelt dokumentumokba. A Marianum iskolában ezeket beszkennelve küldik majd el a felvételizők részére, a Gárdonyiban és a VMG-ben pedig a megjelölt napon a felvételizők fotót készíthetnek a kijavított feladatlapokról, azt otthon áttanulmányozhatják, észrevételeiket pedig e-mailben jelezhetik az iskoláknak.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email