Felkészülten várják a választást

Az Ifjúsági Önkormányzat jelöltjei számára tartottak hétfő délután felkészítést a Polgárok Házában, ahol a fiatalok megtudhatták, mik a jogaik és kötelességeik, hogyan tudják megtervezni majd a költségvetésüket, sőt, kommunikációs gyorstalpalót is kaptak.

A megjelenteket Csőzik László polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy Tetlák Örs alpolgármester fogja majd segíteni a munkájukat. Az alpolgármester azt emelte ki, hogy határozottan ragaszkodnak ahhoz, hogy az IFÖ tagjai valóban arra költhessék a rendelkezésére álló 10 millió forintot, amire a leghasznosabbnak és legfontosabbnak érzik. Azt is hozzátette, hogy ő maga személy szerint azokat a programokat szereti a legjobban, amelyek nemcsak egy-egy iskola, hanem egész Érd és környékének diákjait szólítják meg. Tetlák Örs beszélt még arról, hogy a járvány miatt az IFÖ most leköszönő tagjainak egy sor izgalmas rendezvénye maradt el, de reméli, hogy a következő évben túl leszünk a járványhelyzeten, és a most felálló Ifjúsági Önkormányzat sokkal teljesebb évet tudhat majd maga mögött, mint az előző.

Füleki Bernadett, a Kós Károly Technikum tanulója az Érd Tv kérdésére elmondta, hogy az IFÖ egyik polgármesterjelöltjeként célja az, hogy összefogja a diákságot, hogy minél élhetőbb jövőt, minél  jobb közösséget építsenek együtt. "Szeretnék létrehozni egy olyan helyet, ahol a diákok valóban össze tudnak jönni, le tudnak ülni egymással." A polgármesterjelölt hasznosnak érzi a délutáni programot, mert jobban képbe került, hogy mik a jogaik és kötelességeik, és hogy valóban szabadon dönthetnek majd a 10 millió forintos keretről. Bernadett azt is hozzátette, rendkívül hasznosnak érzi az IFÖ-t, mert így lehetőségük van rá, hogy kiránthassák a fiatalokat az internet világából.

Csák Bálint, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, az IFÖ másik polgármesterjelöltjeként szintén szeretné összekovácsolni a négy érdi középiskola diákjait, amire szerinte jó alkalmat szolgáltathatnak a főtéri koncertek - persze a járványhelyzet megszűnése után. Bálint még elmondta, örül annak, hogy van Érden Ifjúsági Önkormányzat, platformot kínálva azoknak a diákoknak, akik szeretnének tenni Érd fiatal közösségéért. A polgármesterjelölt szerint hasznos, eredményes volt a délutáni program és jó volt belelátni az önkormányzat működésébe.

Az IFÖ két másik polgármesterjelöltje nem tudott részt venni a délutáni fórumon.

Az IFÖ szavazása idén kicsit módosul. A Kós Károly Technikum kérésének megfelelően két napon: november 2-án és 9-én lehet majd szavazni a jelöltekre. A választások eredményét november 9-én délután 4 órakor fogják kihirdetni.