Évadnyitó a Czabai-kertben

Hagyományos évadnyitó rendezvényét tartja szerdán 15 órától az IRKA és a KÉK a Czabai-kertben. A tagok az elmúlt időszakban írt alkotásaikat olvassák fel, illetve megosztják egymással nyári élményeiket. Daróci Lajosné Márta az őszre, télre tervezett rendezvényekről is beszélt az ÉrdMostnak.

Évadnyitónk nyilvános, igaz, most nem készülünk külön műsorral: évadnyitónkon a tagok olvassák fel a közelmúltban készült műveiket, és idézik fel nyári emlékeiket, élményeiket. Egyikük tagja volt annak a kórusnak, amely az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén énekelt, alkotótáborban, illetve az ercsi festőtáborban voltak a KÉK-ek, több tagunk pedig sikeresen indult különböző pályázatokon - tehát lesz miről beszámolni, lesz mivel büszkélkedni - mondta tudósítónknak Daróci Márta. 

Arra a kérdésre, milyen programokat terveznek az őszi, téli időszakra, elmondta: október 12-ére könyvbemutatót, november 23-ára pedig a Fehéren-feketén pályázat eredményhirdetését tervezik. December 17-én tartják az immár hagyományos, éves Poly-Art kiállítást a művelődési központban. Tartanak klubnapokat, felolvasásokat is - remélhetőleg élőben, nem pedig online. 

- Nagy feladatunk, hogy megszervezzük Karácsony István könyvének bemutatóját - tette hozzá Márta. Mint ismeretes, Karácsony doktor könyve megjelenését még megérte, de sajnos nyáron elhunyt, így a bemutatót már nélküle rendezik alkotótársai. Régi, dédelgetett terve volt Karácsony doktornak, hogy a könyve előszavát író Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust s meghívja erre a rendezvényre, amitől a Poly-Art sem szeretne eltérni, így a könyvbemutatót arra az időpontra szeretnék tenni, amikor a professzor is ráér, és egyeztetnek a dátumról a városvezetéssel is. 

- Pista emlékére mindenképp meg szeretnénk tartani ezt a bemutatót. Örvendetes, hogy legalább a könyv megjelenését megérte, és megsimogathatta az elkészült mű gerincét - zárta szavait Daróci Lajosné.