22_03_29_erdmost_nincskep

Évadnyitó a Czabai-kertben

22_03_29_erdmost_nincskep

Évadnyitó a Czabai-kertben

Hagyományos évadnyitó rendezvényét tartja szerdán 15 órától az IRKA és a KÉK a Czabai-kertben. A tagok az elmúlt időszakban írt alkotásaikat olvassák fel, illetve megosztják egymással nyári élményeiket. Daróci Lajosné Márta az őszre, télre tervezett rendezvényekről is beszélt az ÉrdMostnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Évadnyitónk nyilvános, igaz, most nem készülünk külön műsorral: évadnyitónkon a tagok olvassák fel a közelmúltban készült műveiket, és idézik fel nyári emlékeiket, élményeiket. Egyikük tagja volt annak a kórusnak, amely az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén énekelt, alkotótáborban, illetve az ercsi festőtáborban voltak a KÉK-ek, több tagunk pedig sikeresen indult különböző pályázatokon – tehát lesz miről beszámolni, lesz mivel büszkélkedni – mondta tudósítónknak Daróci Márta. 

Arra a kérdésre, milyen programokat terveznek az őszi, téli időszakra, elmondta: október 12-ére könyvbemutatót, november 23-ára pedig a Fehéren-feketén pályázat eredményhirdetését tervezik. December 17-én tartják az immár hagyományos, éves Poly-Art kiállítást a művelődési központban. Tartanak klubnapokat, felolvasásokat is – remélhetőleg élőben, nem pedig online. 

– Nagy feladatunk, hogy megszervezzük Karácsony István könyvének bemutatóját – tette hozzá Márta. Mint ismeretes, Karácsony doktor könyve megjelenését még megérte, de sajnos nyáron elhunyt, így a bemutatót már nélküle rendezik alkotótársai. Régi, dédelgetett terve volt Karácsony doktornak, hogy a könyve előszavát író Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust s meghívja erre a rendezvényre, amitől a Poly-Art sem szeretne eltérni, így a könyvbemutatót arra az időpontra szeretnék tenni, amikor a professzor is ráér, és egyeztetnek a dátumról a városvezetéssel is. 

– Pista emlékére mindenképp meg szeretnénk tartani ezt a bemutatót. Örvendetes, hogy legalább a könyv megjelenését megérte, és megsimogathatta az elkészült mű gerincét – zárta szavait Daróci Lajosné.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email