22_03_29_erdmost_nincskep

Csúcsot döntött az Érdligeti Általános Iskola

22_03_29_erdmost_nincskep

Csúcsot döntött az Érdligeti Általános Iskola

Több mint ötezer kilogramm ruhát, cipőt és egyéb textilt gyűjtött össze az Érdligeti Általános Iskola közössége a Sulizsák programban, melyhez harnadszor csatlakozott az intézmény és ennek köszönhetően több mint 250 ezer forintot kapott, melyet eszközvásárlásra fordít.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Szíjártóné Somogyi Mónika, az Érdligeti Általános Iskola szeptemberben kinevezett intézményvezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, idén már harmadszor csatlakoztak a Sulizsák programhoz, melyre az első évben közel egy tonnányi, a második évben pedig több mint kétezer kilogramm újrahasznosítható textilt gyűjtöttek, idén azonban csúcsot döntöttek és több mint 5000 kiló ruha, cipő és egyéb textil gyűlt össze.

Az intézményvezető kiemelte, eddig jellemzően két héttel a gyűjtés napja előtt kapták meg a hozzá szükséges eszközöket, de idén már egy hónappal a gyűjtés előtt meghirdették az akciót, ennek is köszönhetően nagy volt a lelkesedés, olyannyira, hogy még külsősök, környéken élők és korábbi diákok is felkeresték az iskolát.

Mint Szíjártóné Somogyi Mónika elmondta, a gyermekek környezettudatosságra nevelése mellett financiális előnyei is vannak a gyűjtésnek, hiszen kilónként ötven forintot kapnak, azaz a most összegyűlt több mint öt tonnának köszönhetően 250 ezer forintot kapnak, melyeket olyan eszközökre fordítanak, amit más forrásból nem tudnak finanszírozni.

Az intézményvezető ismertette azt is, a ruhaneműk egy részét újrahasznosítják, a másik részét pedig használtruha boltokban értékesítik tovább.

Szíjártóné Somogyi Mónika beszélt többek között arról is, hogy az iskolában novemberben természettudományi hetet tartanak, tavasszal ismét megrendezik az iskolakóstolgatót, de a járványhelyzet miatt ezúttal csak azoknak mutatják be az intézményt, akik biztosan ott kezdik az általános iskolát.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email