Az akkumulátorgyárról és a fehér útról is beszélt a sóskúti polgármester

König Ferenc, Sóskút polgármestere volt az Érd Tv Párbeszéd című műsorának vendége. A településvezető beszélt Sóskút költségvetéséről, a tervezett fejlesztésekről, kultúrális eseményekről, az akkumulátorgyárról és az Érdet és Sóskútat összekötö fehér útról is.

König Ferenc ismertette, a pandémia természetesen Sóskúton is hatással volt a költségvetésre, de azon szerencsés települések közé tartoznak, melyeket kevésbé érintett a kormányzati elvonás. Kitért rá, van olyan cél, amelynek a pandémia ellenére is 50%-kal nőtt az árbevétele és Sóskútnak is meg vannak azok az adóbevételei, amikből folytatják a fejlesztéseket. König Ferenc részletezte, járdákat építettek, vízelvezetési munkálatokat végeznek és több külterületi utcát is aszfaltoznak. Megjegyezte, van még néhány száz méternyi belterületi szakasz is, ahol új építésű házak épülnek és a közművek miatt még nem foglalkoztak az utcák burkolásával, de ezek terveztetése már elkezdődött.

Kitért arra is, bár Sóskút számos pályázaton indul, ezek sikerességét nehezíti, hogy a település a leggazdagabb 3-5% között van.

König Ferenc beszélt arról is, több mint húsz kultúrális eseményt, falunapot, koncerteket, színházi előadásokat is támogatnak, tartottak gyermeknapi rendezvényt és augusztus 20-ra is színvonalas eseménnyel készülnek.

König Ferenc beszámolt még a Sóskúton épülő akkumulátorgyár helyzetéről, amely ellen sokan tiltakoznak, illetve beszélt az Érd és Sóskút között létrejött Fehér útról is.