22_03_29_erdmost_nincskep

Adathalász-támadás a K&H ügyfelei ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Adathalász-támadás a K&H ügyfelei ellen

Levélben figyelmeztet a K&H Bank egy új adathalász-támadásra: a csalók a bank ügyfeleit e-mailben értesítik arról, hogy beérkezett átutalásaik meghiúsultak. A levél egy linket tartalmaz, rákattintva megpróbálják a mobilbank belépéséhez tartozó adatokat megszerezni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Felhívjuk a figyelmét egy, a K&H Bank ügyfelei ellen irányuló jelenleg is folyamatban lévő adathalász támadási hullámra. A támadók jelen ismereteink szerint e-mailben értesítik ügyfeleinket beérkező átutalások meghiúsulásáról. Az üzenetet a K&H Banktól érkező levélnek tűnő (kh.hu végződésű) e-mail címről küldhetik a támadók, amely egy linket tartalmaz, melyre kattintva egy adathalász oldal segítségével próbálják meg a mobilbank belépéshez/aktiváláshoz tartozó adatokat megszerezni” – írják tájékoztatójukban.

A levél tartalma a következő:

„Tisztelt Ügyfelünk,
Az adataiban nemrégiben felmerült hibák miatt nem tudtuk feldolgozni a beérkezo átutalásokat a fiókjába. Kérjük, kattintson ide és kövesse a lépéseket a fiókjának lekéréséhez.
Sajnáljuk az okozott kellemetlenségeket.
Köszönjük, hogy minket választott.
K&H Bank Zrt.”

A bank arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak a linkre. Úgy tudják, az adathalász kampányt e-mailként indították a támadók, de érdemes körültekintőnek lenni a többi csatornán (pl.: sms, telefon) érkező üzeneteknél is.
 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email