22_03_29_erdmost_nincskep

60 millió forintot csaltak ki idősektől

22_03_29_erdmost_nincskep

60 millió forintot csaltak ki idősektől

Négy hónap alatt 251 unokázós csalást követett el Budapesten és Pest megyében 12 ember. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai befejezték, és az ügyet átadták az illetékes ügyészség részére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 32 éves budapesti B. Ernő 2018. február 9-én este felhívott egy férfit, majd a fiának kiadva magát hétmillió forintot kért tőle, arra hivatkozva, hogy albánok elrabolták, fogva tartják, de ha átadja nekik a pénzt, akkor elengedik. A pénzért B. Ernő társai mentek, akiket a rendőrök az átadáskor tetten értek és elfogtak.

B. Ernő és társai 13 esetben csaltak ki pénzt vagy ékszert a sértettektől közel 60 millió forint értékben, illetve 238 alkalommal próbáltak meg pénzt kicsalni. B. Ernő a sértetteket jellemzően éjszaka hívta fel, magát családtagnak kiadva, majd síró, könyörgő hangon elmondta, hogy albán maffiózók megverték és elrabolták, mert tartozik nekik. A férfi rendszerint azt kérte, hogy a kiváltásához szükséges pénzt egy hulladéktárolóba tegyék.

A nyomozók a csalókat több esetben a bűncselekmény elkövetése közben fogták el, amikor a pénzért mentek.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email