22_03_29_erdmost_nincskep

Zarándokút és slow turizmus Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Zarándokút és slow turizmus Érden

Érd az első megyei jogú város, amely csatlakozni kíván a Magyar Zarándokút Egyesület útvonalához. Tetlák Örs alpolgármester bemutatta Érdet az egyesület tizedik zarándoklatának évnyitó eseményén, Baján, és vázolta a város csatlakozási szándékának okait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Őszintén remélem, hogy a zarándokúthoz való csatlakozás, az országos túrahálózatra való felkerülés, az EuroVelo 6 bicikliút és néhány kisebb-nagyobb fejlesztés felhelyezi Érdet a slow turizmus térképére, amiből városunk, és elsősorban Óváros, csak profitálhat” – írja az alpolgármester.

A városvezetés egy nagy érdi túraútvonal kialakítását is tervezi LevenDuna néven, amely az egykori lőtértől a levenduláson és a Fundoklia-völgyön át a Tárnoki út végén jelenleg még építés alatt álló szikkasztóig vezetne, majd onnan a Bíbic utcán keresztül egészen a Beliczay-szigetig, vagyis a Dunáig. Tetlák Örs szerint később a Papi földekkel is érdemes lenne összekötni ezt a látványos útvonalat.

Amint megtörténik a nyomvonal véglegesítése, és a Magyar Természetjáró Szövetség is jóváhagyja az új túraútvonalat, a LevenDuna felkerülhet a hazai hivatalos turistatérképekre. 

Természetesen a kirándulni vágyóknak nem kell erre várniuk, már most is nyugodtan nekivághatnak a város legszebb természeti kincseit összekötő túrának a Duna-parttól a levendulásig és vissza.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email