22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros szerint a polgármester úgy fél a városépítéstől, mint ördög a tömjénfüsttől

22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros szerint a polgármester úgy fél a városépítéstől, mint ördög a tömjénfüsttől

A Batthyány iskola bútorbeszerzését hiányolta pénteki sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke, és facebook-bejegyzésében Aradszki András országgyűlési képviselő is. Mindezt pár órával azután, hogy megkezdődött a bútorok kiszállítása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem írtak ki közbeszerzést a Batthyány iskola bútoraira, és „valami más módszerrel, nem törvényes és nem a jognak megfelelő módszerrel” próbálja a városvezetés beszerezni az eszközöket – így fogalmazott T. Mészáros András az érdi Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: sem szeptemberben, sem az őszi szünetben nem kezdődött meg az oktatás az új épületben. „Reméljük, nem várják meg a következő év elejét”- jegyezte meg.

Kérdésünkre, hogy miért tartja törvénytelennek az iskolabútorok beszerzését, közölte: követik a közbeszerzési kiírásokat, nyomtatványokat, és nem tapasztalták, hogy a Batthyányra, az épülő parkvárosi iskolára vagy a komplex szociális intézményre bármilyen közbeszerzési pályázat kiírásra került volna. 

T. Mészáros András beszélt arról is, hogy Csőzik Lászlónak nem sikerült bölcsődeépítési pályázatot nyernie. „Csőzikék annyira utálják a Modern Városok Programját, hogy mindent megtesznek azért, hogy a már megszerzett, illetve a még megszerezhető pénzek ne jöjjenek ide a városba” – vélekedett.

A volt városvezető szerint „úgy fél Csőzik László a városépítéstől, mint az ördög a tömjén füstjétől”. (A teljes sajtótájékoztató itt megtekinthető.)

Aradszki András országgyűlési képviselő szintén megszólalt a Batthyány építkezésével kapcsolatban: hiányolta az eszközbeszerzést. „Akinek dolga lenne, hogy elvégezze feladatát, szabotálja, és arra játszik, hogy minél később valósuljon meg teljes körűen ez a beruházás. Ha ezt az iskolát nem adják át, nem lehet átépíteni a mellette levő régi, korszerűtlen iskolát, nem lehet elkezdeni a gimnázium építését, és biztosítani a növekvő számú érdi gyerekek számára, hogy a középiskolát is Érden tudják elvégezni. Van ennek felelőse, remélem, egyszer kiáll az érdiek elé, és elmondja, miben hibázott, és miben fog változtatni a jövőben” – fogalmazott facebook-bejegyzésében

A bútorok beszerzése egyébként megkezdődött, pont a pénteki napon érkezett meg az első szállítmány.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email