22_03_29_erdmost_nincskep

Ötórai tea az új idősotthonban

22_03_29_erdmost_nincskep

Ötórai tea az új idősotthonban

Modern, vadonatúj épület, az öt- helyett két- és háromágyas szobák, akadálymentesített fürdők, nővérszoba – többek közt ebben különbözik az új idősotthon attól, amit az idősek nehéz szívvel és aggodalmakkal telve hagytak ott, hogy aztán kellemesen berendezkedjenek az újban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyelőre két szárnyat laknak a négyből, de fokozatosan növelik a Topoly utcai idősotthon kapacitását.

„Ahogy berendezkedtünk, megkezdtük az új lakók felvételét. Az a cél, hogy a következő néhány hónapban 41-ről az engedélyezett 66 főre töltsük fel a létszámot. Havi négyöt új lakó felvételét tartjuk optimálisnak. Ahogy bővülünk, szükség lesz az új szárny megnyitására is, és ezzel párhuzamosan bővítjük a munkatársak létszámát is. Már meghirdettük az üres állásokat. Azt követően, hogy lezárul a komplex szociális és gyermekjóléti intézmény megépítésének második üteme – az idősotthon régi épülete is megújul –, 102 idős embert tudunk majd fogadni” – mondta lapunknak Szilaj Krisztina, az idősellátás vezetője.

„Mindent megtettünk azért, hogy a költözés gyorsan, egyszerűen megtörténjen. Minden kolléga szerepet vállalt ebben, így január 6-án lezajlott az egész procedúra, és csupán két napba telt, hogy kialakítsuk az alapvetően szükséges körülményeket. Mostanra szépen berendezkedtünk, elindultak a programok is, amennyire a vírushelyzet engedi. Nálunk is látogatási tilalom van, és az idősek nem hagyhatják el az intézményt, de szigorú óvintézkedések betartása mellett tartunk kreatív foglalkozásokat, volt már filmklubunk, és elindul a teadélután is. Erre különleges teával készülünk, és nemcsak megkóstoljuk, hanem elmondjuk azt is, honnan származik, és milyen pozitív élettani hatásai vannak. Tavaly kaptunk ajándékba a Hollóházi Porcelánmanufaktúrától kétszáz személyre való teáskészletet, így meg tudjuk adni a módját is ennek a kulináris eseménynek” – tette hozzá Szilaj Krisztina. Már csak az hiányzik a boldogsághoz, hogy az élet visszatérjen a régi kerékvágásba.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email