22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a sorozatterhelés közepén

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a sorozatterhelés közepén

A szerda-szombat ritmusban lejátszott időszak ötödik mérkőzését vívja tizennyolc nap alatt az ÉRD női kézilabda csapata, amely január 15-én, 18 órától a Békéscsabát fogadja az ÉRD Arénában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csúcsterhelés közepén a három sorozatban egyaránt érdekelt ÉRD a tabella utolsó előtti helyén álló EUbility Group-Békéscsabai ENKSE-t látja vendégül az ÉRD Arénában.

A tabella negyedik helyén álló ÉRD számára kulcsfontosságú lesz, hogy otthon tartsa a két pontot a mindig gólzáporos mérkőzést játszó Békéscsaba ellen, hiszen a K&H női kézilabda liga 13. fordulójának rangadóján az ÉRD mellett a dobogóért harcoló két rivális, a DVSC-Schaeffler és a Siófok KC is összecsap egymással a Cívisvárosban.

Az ÉRD és a Békéscsaba eddig tizennyolc alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ezek közül az első két összecsapást 2010-ben és 2011-ben a lila-fehérek nyerték, azonban az azóta lejátszott tizenhat találkozón csupán egy hazai döntetlenre futotta a Békés megyeieknek tizenöt vereség mellett Szabó Edina csapata ellen.

Az ÉRD pályaválasztásával pedig mindössze a Pest megyeiek első élvonalbeli szezonjának ötödik fordulójában tudott nyerni a Békéscsaba, a 2010 októberében, a Batthyány Sportiskola tornacsarnokában lejátszott mérkőzésen ötgólos győzelmet arattak a vendégek.

Azóta viszont az ÉRD többször is kiütéssel múlta felül a Békéscsabát, volt, hogy 79, volt, hogy 75 gólos mérkőzéseket vívtak egymással a felek, ám most a következő időszak nagy megmérettetéseire is figyelnie kell a hazaiaknak, így az erőbeosztás is nagy szerepet játszhat.

A Békéscsaba szezonja egyelőre furcsán alakul az új szezonban, hiszen Horváth Roland lányai hiába játszottak számos szoros mérkőzést, a Szombathely vendégeként elért győzelem mellett hazai környezetben a sereghajtó Szent István SE-vel játszottak döntetlent, emellett a Dunaújvárostól, az MTK-tól, a Mosonmagyaróvártól, a Debrecentől és a Váctól is két góllal, a Fehérvártól hárommal kaptak ki, csupán a Győr, a Siófok és az FTC tudta nagyobb különbséggel legyőzni Kopecz Barbaráékat.

Az ÉRD-nek viszont az elmúlt hetekben nyújtott remek teljesítménye jó alap lehet a Békéscsaba ellen, amelynek legyőzésével Janurik Kingáék a lengyel MKS Lublin elleni EHF-Kupa-mérkőzésre is nagy lökést kaphatnának.

– Úgy kezdtük az évet, hogy szerda-szombat-szerda-szombat meccs van, úgyhogy a kelleténél kicsit fáradtabbak vagyunk, de úgy gondolom, hogy a csapategység összetartja a csapatot és gőzerővel készülünk a Békéscsabára is, hiszen utána megint EHF-mérkőzés következik! Azt gondolom, hogy a tartalékainkat is be fogjuk vetni, aztán feltöltődünk és megyünk tovább! – fogalmazta meg elvárásait a Békéscsaba elleni találkozóval kapcsolatban Schatzl Natalie a klub honlapján.

A január 15-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE mérkőzést Sándor László és Szikszay Csaba vezeti.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
01.15., 18.00:
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email