22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: negyedik MK-érmére hajt az ÉRD!

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: negyedik MK-érmére hajt az ÉRD!

Negyedszer állhat a női kézilabda Magyar Kupa dobogójára az ÉRD, hiszen hétvégén a debreceni Főnix csarnokban rendezik a sorozat négyes döntőjét, ahol Szabó Edina csapata a fináléba kerülésért a címvédő Győri Audi ETO KC-val méri össze erejét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Negyedszer jutott be a női kézilabda Magyar Kupa legjobb négy csapata közé az ÉRD. Janurik Kingáék tavaly, illetve a 2015/2016-os szezonban a fináléban attól a Győrtől kaptak ki, amellyel idén, már az elődöntőben találkoznak. Emellett Szabó Edináéknak egy bronzérme van a 2014/2015-ös idényből.

Az idei kiírástól kezdődően a két topcsapat, a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria már nem alanyi jogon szerepelt a négyes döntőben, a Rába-partiak a Mosonmagyaróvárt, a fővárosi zöld-fehérek a Vácot ejtették ki a legjobb nyolc között. A négyes döntőbe még a Dunaújváros jutott be, amely legutóbb a Békéscsabát múlta felül tíz góllal, azt megelőzően a legjobb tizenkét (tizennégy) együttes között a DKKA a Siófokon jutott túl.

Az ÉRD a Fejér megyeiekhez hasonlóan a sorozat negyedik körében csatlakozott a küzdelmekbe. Előbb hazai pályán a Debrecent (27–26), majd a Kisvárdát (29–21) győzték le Krpezs-Slezák Katarináék, akik negyedszer jutottak négyes döntőbe.

Március 16-án, 15.15-től Debrecenben már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé, hiszen az ÉRD a Győrrel vív meg. A két csapat eddigi huszonhat meccsét egyaránt a győriek nyerték, azonban többször alaposan megnehezítették a világ legjobb csapatának dolgát az érdiek, akár, ha csak a tavalyi kupadöntőre (27–23) gondolunk, ahol az ÉRD szinte végig tartotta a lépést riválisával.

Igaz, nem lesz egyszerű dolga Szabó Edináéknak, hiszen a Győr nem akármilyen sorozatot tudhat maga mögött: a tavalyi kupadöntő óta lejátszott 44 bajnoki, valamint még négy barátságos mérkőzésén egyaránt veretlen maradt, csupán a Bajnokok Ligájában játszott oda-vissza döntetlent az FTC-vel, emellett minden további mérkőzését megnyerte!

Az ÉRD azonban nem feltett kézzel várja a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa elődöntőjét.

A másik ágon, március 16-án, 13 órától az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Dunaújvárosi Kohász KA csap össze egymással.

Az ÉRD–Győri Audi ETO KC mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa, a négyes döntő programja, Debrecen, Főnix csarnok
03.16., 13.00:
Dunaújvárosi KKA–FTC-Rail Cargo Hungaria
03.16., 15.15: ÉRD–Győri Audi ETO KC
03.17., 15.45: a 3. helyért
03.17., 18.00: döntő

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email