22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kettős sikerrel jutott ki Japánba a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kettős sikerrel jutott ki Japánba a magyar válogatott

Az idegenbeli kiütéses 41–23-as siker után hazai pályán is győzött és kijutott a november végén kezdődő, Japánban rendezendő női kézilabda-világbajnokságra a magyar válogatott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A fölényes grazi győzelem után az osztrákok elleni zalaegerszegi visszavágó tulajdonképpen formalitás volt Kim Rasmussen szövetségi kapitány lányai számára, akik már a szünetben hatgólos előnyben voltak, s végül remek védekezésüknek köszönhetően 28–19-es győzelmet arattak, így kettős győzelemmel, 69–42-es összesítéssel jutottak ki az év végi vb-re.

A mérkőzésen az ÉRD játékosai közül Janurik Kinga kiváló kapusteljesítménye mellett Tóth Gabriella és a válogatottban tétmérkőzésen is bemutatkozó Kiss Nikolett két-két gólt szerzett, míg Szabó Laura egy hétméterest értékesített.

A Markéta Jerábkovával kiálló Csehország korábban hazai pályán meglepetésre 26–24-re győzte le Montenegrót. A Niksicsben rendezett második mérkőzésen Montenegró a szünetre minimális előnybe került (12–11), majd 25–23-ra nyert, így 49–49-es összesítéssel, idegenben lőtt eggyel több góllal jutott tovább. A találkozón a csehek legeredményesebb játékosa az ötgólos érdi balátlövő volt.

Az ÉRD játékosai közül a Krpez-Slezák Katarinával, Jelena Lavkóval és Jovana Kovacseviccsel felálló szerb nemzeti együttes június 6-án Lublinban játszik Lengyelország ellen. Az első mérkőzést hazai pályán déli szomszédaink nyertek 33–19-re.

Női kézilabda, vb-selejtező, visszavágó
Magyarország–Ausztria 28–19 (16–10)
Tóth Gabriella és Kiss Nikolett 2, Szabó Laura 1 gólt szerzett
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel 69–42-es összesítéssel

Montenegó–Csehország 25–23 (12–11)
Markéta Jerábková 5 gólt szerzett
Továbbjutott: Montenegró, 49–49-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email