22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a bennmaradásért hajtó Békéscsabához látogat az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a bennmaradásért hajtó Békéscsabához látogat az ÉRD

Május 16-án, 18 órától újabb kemény összecsapás vár az ÉRD-re a női kézilabda NB I 23. fordulójában, hiszen a sereghajtó, a bennmaradásért küzdő Békéscsabai ENKSE vendégeként lép pályára. A mérkőzést a behir.hu facebook és YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD mérkőzést a behir.hu facebook oldalán és YouTube-csatornáján is élőben közvetítik!

Nem vár könnyű feladat az ÉRD-re a Viharsarokban, hiszen a békéscsabaiak az utolsó szalmaszálakba kapaszkodva harcolnak a bennmaradásért, melyhez a hátralévő 4 mérkőzésükön kell elegendő pontot szerezniük.

De nincsenek könnyű helyzetben Vida Gergőék, hiszen 22 mérkőzés után 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 19 vereséggel, 4 pontot gyűjtve állnak az utolsó helyen. Hátrányuk pedig 5 pont a már bennmaradást érő helyen álló Boglári Akadémia-SZISE-hez képest.

Azaz a Békéscsabának az ÉRD, a Szombathely, a Dunaújváros és a Siófok elleni találkozóin kellene behoznia ezt a lemaradását, hogy jövőre is az NB I-ben maradjon.

Ez az ÉRD esetében épp a héten vált biztossá matematikailag, hiszen bár kikaptak Paróczy Sáráék Balatonbogláron, a Szombathely nem tudott nyerni Kisvárdán, így az ÉRD már nem csúszhat vissza a kieső helyekre.

Horváth Roland, az ÉRD vezetőedzője pedig így egy felszabadult csapatot irányíthat Békéscsabán, ahová még érdi játékosként tér vissza Kiss-Walfisch Mercédesz, aki a következő idénytől ismét nevelőegyesületét, a Békéscsabát erősíti.

Nagy kérdés azonban, hogy milyen állapotban lesznek a vendégek, hiszen a vasárnapi lesz a 4. mérkőzésük 15 nap alatt, majd május 30-ig még újabb 4 találkozó vár az érdiekre.

A negyedik karantén után a Magyar Kupától ugyan búcsúzott az ÉRD, a bajnokságban nyújtott teljesítményére azonban nem lehet panasz. Az MTK és a Kisvárda elleni döntetlenek mellett a Győrtől, a Mosonmagyaróvártól és a DVSC-től is vállalható vereséget szenvedtek, csupán a Boglári Akadémia-SZISE elleni mérkőzés miatt lehet igazán hiányérzetük Horváth Rolandéknak.

A május 16-i lesz a felek 22. egymás elleni mérkőzése, ezek közül 18-at nyert meg az ÉRD, 2-t a Békéscsaba, egyszer pedig döntetlent játszottak egymással.

A viharsarkiak viszont mindkét sikerüket az ÉRD újonc szezonjában, 10 évvel ezelőtt érték el. A legutóbbi pontszerzés már nem volt ennyire régen, hiszen amikor legutóbb – a 2018/19-es idényben – Békéscsabán jártak a Pest megyeiek 30–30-as döntetlenre végeztek a felek. Érdekesség, hogy azóta négyszer találkoztak az ÉRD Arénában.

A Békéscsaba házi góllövőlistáját Jelena Agbaba vezeti 72 góllal, de nagyon szoros élmezőnyben, hiszen mögötte 70 gólos Kukely Anna, 69 gólos Tamara Radojevics, míg Iván Emese már 52-szer volt eredményes.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban Kiss-Walfisch Mercédesz áll a legjobban, aki 136 góljával az NB I-ben is második helyen áll Pál Tamara mögött. Az érdiek képzeletbeli dobogójának második helyén Szabó Kitti áll 96 találattal, a harmadikon pedig Paróczy Sára 83 góllal.

A korábban Békéscsabán is megforduló Györkös Rebeka az ÉRD honlapján úgy fogalmazott, nehéz mérkőzésre számít, mert a viharsarkiak az életükért küzdenek, az ÉRD viszont szeretné kijavítani az előző mérkőzésen elkövetett hibáit és két ponttal térnének haza.

Az ÉRD csapatkapitánya, egyben házi gólkirálynője, Kiss-Walfisch Mercédesz – aki a szezon végén visszatér nevelőegyesületéhez, Békéscsabára – azt emelte ki, hogy az ÉRD bár biztosan marad az NB I-ben, nem dőlnek hátra.

„Biztossá vált a bennmaradásunk az NBI-ben! Óriási öröm ez számunkra, de még nem nyugodhatunk meg, mivel hátra van még néhány fontos mérkőzés, mint a hétvégi békéscsabai meccs is! Nagyon készülünk erre a mérkőzésre, mert nagyon szeretnénk elhozni ezt a két pontot! Nem lesz egyszerű dolgunk lent a viharsarokban, ezt tudom én is, mint csabai, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát! 

– fogalmazott Kiss-Walfisch.

A május 16-án, 18 órakor kezdődő EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD mérkőzést Andorka Miklós és Hucker Róbert vezetik.

Az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD mérkőzést a behir.hu facebook oldalán és YouTube-csatornáján is élőben közvetítik!

Női kézilabda NB I, 23. forduló
05.16., 18.00:
EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email