22_03_29_erdmost_nincskep

Horváth Roland veszi át az ÉRD irányítását

22_03_29_erdmost_nincskep

Horváth Roland veszi át az ÉRD irányítását

Immár hivatalos: az eddig a Békéscsabai ENKSE-t irányító Horváth Roland lesz az érdi kézilabdacsapat vezetőedzője. A klub május 29-én, 12 órakor be is jelenti az új edzőjét, míg a teljes keretet a jövő hét végéig hozza nyilvánosságra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 36 éves Horváth Roland vezetőedzőként először a 2016/2017-es idényben ült le egy NB I-es női kézilabda csapat kispadjára, amikor a Siófok KC-val nyolcadik helyen végzett a bajnokságban. A Balaton-partján ezt követően megköszönték neki a munkát. 2017. novemberében kinevezték az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE vezetőedzőjének, melyet első idényében egy 12. hellyel az élvonalban tartott. A 2018/2019-es szezon is hasonlóan alakult a viharsarkiak számára, hiszen az előző kiírásban is szintén éppen bennmaradt az együttes.

Az MKSZ által a koronavírus járvány miatt félbeszakított 2019/2020-as szezonban a Békéscsaba 18 mérkőzés után két győzelemmel, egy döntetlennel és tizenöt vereséggel a kiesőnek számító 13. helyen végzett, ám a szövetség döntésének értelmében a bajnokságból nincs kieső, emiatt a Békés megyeiek is az élvonalban maradhattak.

Ennek ellenére a békéscsabai együttes szakmai irányítását a következő idényre a debreceniek eddigi másodedzője, korábbi vezetőedzője Vida Gergő veszi át.

Úgy tudjuk, az ÉRD női kézilabda csapatának játékoskeretét is az új vezetőedző alakítja ki. Információink szerint legkésőbb jövő hét végéig minden érkezőről beszámol a klub. Úgy tudjuk, az előző évi keretből az eddig az NB I/B-s Budaörsben is – kettős játékengedéllyel – szereplő Király Réka, Landi Gabriella és Simon Armilla hármas mellett a balátlövő Termány Rita és a balszélső Gávai Szonja is marad a csapatban.

Frissítés: téves információt közültünk, amikor azt állítottuk, Termány Rita és Gávai Szonja is marad a csapatban. A klub tájékoztatása szerint ők is távoznak Érdről.

A hivatalos bejelentések szerint Érdről eddig Janurik Kinga és Kisfaludy Anett (mindkettő FTC), Tóth Gabriella és Kiss Nikolett (mindkettő Siófok KC), Szabó Laura (Váci NKSE), Bízik Réka (HC Dunaszerdahely – szlovákiai), Schatzl Natalie (Dunaújvárosi KKA) és Krpezs-Slezák Katarina (Rosztov-Don – orosz) távozott. 

Frissítés: az ÉRD női kézilabda csapata hivatalos oldalán bejelentette Horváth Roland érkezését, részletek ide kattintva olvashatók.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email