22_03_29_erdmost_nincskep

Házhoz megyünk program Érden és Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Házhoz megyünk program Érden és Százhalombattán

Az érdi rendőrök ezúttal egy sportprogramon regisztrálták a kerékpárokat a BikeSafe adatbázisba, valamint egy érdi bevásárlóközpontban prevenciós tanácsokat is adtak az érdeklődőknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 5-én kitelepültek két helyszínre is a „Házhoz megyünk!” országos prevenciós programmal.  A programba ezen a napon a városi polgárőrséget és a helyi szociális központ szakemberét is bevonták a rendőrök.

A megelőzési szakemberek az információs pontnál prevenciós tanácsokkal látták el az érdeklődőket, akik a BikeSafe felületen is regisztráltathatták biciklijüket. A gyerekeknek prevenciós ajándékokat adtak a rendőrök. 
A program elsődleges célja, hogy a lakosság vagyonbiztonságának növelése érdekében az állampolgárok hiteles forrásból, közvetlenül a szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatban tanácsokat és ajánlásokat, ezzel is fejlesztve önvédelmi készségeiket.

A tájékoztató kampány a vagyonvédelmi tanácsadás mellett kiegészült drogprevencióval, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjaival, az idősebb korosztályt is érintő áldozatvédelemmel és a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tanácsokkal.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
  • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
  • A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!
  • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email