22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták a szakrendelő felújított szárnyát

22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták a szakrendelő felújított szárnyát

Nagyon nagyot tudtunk előrelépni mindazon területeken, amelyeket az emberek fontosnak tartanak. Kívánom valamennyiünknek, hogy folytatódhasson ez az építkezéssorozat. Sok munka van még, amit el kell végezni, és mi készen állunk arra, hogy el is végezzük – fogalmazott T. Mészáros András polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Péntek délután ünnepélyes keretek közt átadták a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény megújított szárnyát, amelyet a Modern Városok Program keretében modernizáltak.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőjében azt hangsúlyozta: ezekben az években számtalan intézmény – iskolák, óvodák, bölcsődék, játszóterek, szociális intézmények, utak, sportlétesítmények – épült, illetve újult meg.

– Lehetőség nyílt arra, hogy Érd jobban fejlődjön, mint története során bármikor, mert az ország lakossága kilenc évvel ezelőtt úgy döntött, hogy az építés, a gyarapodás útját választja a lopással, a rombolással szemben. A balliberális ellenzék folyamatosan azt hazudja, hogy az egészségügy romokban hever, nincs remény a megújulásra, mert a kormány nem biztosít elegendő forrást a rendszer fenntartására. A valóság ezzel szemben az, hogy a vidék egészségügyi intézményei 600 milliárd forint felhasználásával már szinte mindenütt megújultak, és újak is épültek. Megkezdődött az Egészséges Budapest Program, amelynek keretében a főváros és az agglomeráció teljes egészségügyi felújítása zajlik 700 milliárd forint befektetéssel. Ennek keretében épül meg a dél-budai szuperkórház is, amelyhez Érd és környéke is tartozik majd – hangsúlyozta Aradszki András, kiemelve: a felújított szakorvosi rendelő szinte teljes kórházi ellátást tud biztosítani, az egynapos sebészeten keresztül.

– Az intézmény átadása is azt mutatja: az elmúlt évek során Érd is részt vett az országos fejlődésben, a maga erejéből és a kormány segítségével jelentős lépéseket tett a város modernizálásának útján. Az előttünk álló választáson ennek az eredménysorozatnak a jövőjét tudjuk biztosítani – zárta szavait Aradszki András.

T. Mészáros András polgármester beszédében felidézte, hogy a szakrendelő mintegy huszonöt éve épült meg Érden, az akkor még negyvenezer lakosú város kiszolgálását biztosítva. Az előző ciklusban megépült az új szárny, és a Modern Városok Program keretében most a régi is megújulhatott.

– Az emberek számára legfontosabb az egészségügy, a közbiztonság, a gyermekek oktatása-nevelése, erre figyelnek oda a legjobban. Ezért kapták ezek a legnagyobb hangsúlyt a Modern Városok Program érdi fejlesztései között. A rendőrség új épületbe költözött, több száz kamerát helyeztünk el a köztereken, megújultak a háziorvosi rendelők. Most pedig a szakrendelőt adjuk át, ami nemcsak épületében újult meg, hanem eszközparkjában is: a Modern Városok Program keretében is volt egy komoly diagnosztikai program, és az Egészséges Budapest Programhoz is csatlakozni tudunk – ennek keretében is kétszáz millió forint értékben érkeznek eszközök a rendelőbe – hangsúlyozta T. Mészáros András, megjegyezve: a Richter Egészségváros programnak köszönhetően az intézmény gyermekkardiológiai részlege gazdagodik négymillió forint értékben eszközökkel.

– Az oktatási intézményeket is fejlesztettük, és a napokban tettük le a Batthyány, a Kós, illetve a Felső-parkvárosi iskolák alapkövét. Nagyon nagyot tudtunk hát előrelépni az elmúlt ciklusban mindazon területeken, amelyeket az emberek fontosnak tartanak. Kívánom valamennyiünknek, hogy folytatódhasson ez a fajta építkezéssorozat. Nagyon sok munka van még, amit el kell végezni, és mi készen állunk arra, hogy el is végezzük – zárta szavait.

Bárány Zsolt, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója azt hangsúlyozta: az épület most már esztétikai élményt nyújt, emellett komfortosabb is lett – többek közt a speciális, energiatakarékos hűtő-fűtő berendezésnek köszönhetően. A főigazgató beszélt arról is, hogy az építkezés másfél éve alatt egyetlen rendelést sem kellett elhalasztani, és az orvosok, illetve a betegek is nyugalommal viselték ezt a nem könnyű időszakot.

– A betegek visszajelzései szerint megérte ez a másfél év, mert gyönyörű lett az épület. Nem mondom, hogy jó ide jönni, mert ki szeret rendelőbe járni, de dolgozni nagyon jó itt, és ha már orvoshoz kell menni, akkor az ember ilyen jó körülmények közé érkezzen – zárta szavait Bárány Zsolt.

A főigazgató tudósítónknak elmondta azt is: a felújított intézmény rendeléseit bővíteni szeretnék: hamarosan nőgyógyászati tini ambulancia indulhat a szakorvosi rendelőben, ahol március óta gyermekkardiológiai rendelés is működik, pár hete pedig beköltözött a Hivatalnok utcából a tüdőgondozó részleg.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email