22_03_29_erdmost_nincskep

„Adj vért és ments meg három életet”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Adj vért és ments meg három életet”

Február óta először tartott véradást a Vöröskereszt érdi kirendeltsége a Szepes Gyula Művelődési Központban. A helyi referens, Sebők Krisztina szerint az utóbbi időben sokkal nagyobb a véradó-kedv, melyet mi is tapasztaltunk, hiszen már a 13 órás kezdéskor is sokan gyüelekeztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus járvány miatt szinte nincs olyan esemény, mely ne követelne meg valamilyen speciális intézkedéseket. Ez alól természetesen a Vöröskereszt érdi szervezete által a Szepes Gyula Művelődési Központban megtartott véradás sem kivétel.

A véradáson résztvevők ugyanis egy tájékoztató szöveg tudomásul vétele, hőmérés és kézfertőtlenítés után adhatnak vért, melynek menete nem változott, csak annyiban, hogy a véradóknak egymástól másfél méteres távolságban kell lenniük.

Sebők Krisztina, a Vöröskereszt érdi referense azt tapasztalja, hogy előzetesen nagyjából negyven véradóval kalkuláltak, ám ezúttal úgy vélik, sokkal nagyobb a véradási kedv, mely szerinte annak köszönhető, hogy a járvány miatt nem tartanak munkahelyi véradásokat, így az azokon rendszeresen résztvevő véradók most a „civil” véradásra is eljönnek.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email