22_03_29_erdmost_nincskep

Egy fertőzött mellett nyolcan vannak karanténban Diósdon

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy fertőzött mellett nyolcan vannak karanténban Diósdon

„Szerencsére Diósd városa kevésbé érintett a járványhelyzet tekintetében. Jelen pillanatban egy vírusos fertőzöttet tartunk nyilván és nyolc fő van emiatt három különböző helyen karanténban” – ezt dr. Simon Mária, Diósd jegyzője nyilatkozta az Érd Tv-nek a koronavírus-járvány helyi vonatkozásáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Simon Mária elmondta, Érdhez hasonlóan Diósd önkormányzata is biztosít maszkokat a lakosságnak. Az óvónőkkel és bölcsődei dadusokkal varrattak mosható maszkokat, melyet e-mailben vagy telefonon lehet igényelni, s már 1420 darabot ki is osztottak. „Napi 3-4 igény szokott beérkezni, telefonon bejelentik, a közterület-felügyelők vagy a helyi képviselők pedig házhoz viszik a kérők részére” – fogalmazott dr. Simon Mária.

Diósd jegyzője beszélt arról is, a település óvodája és bölcsődéje négy telephelyen biztosít ügyeletet, az igényekkel kapcsolatban kifejtette, az óvodában általában 9-14, a bölcsődében 4-6 gyermeket tudnak elhelyezni. „Előfordulhat, hogy az igény nagyobb lesz, de jelen pillanatban a jogszabály alapján egy csoportban csak öt gyermeket lehet elhelyezni, ennek pedig az intézmények eleget tesznek” – fogalmazott.

A diósdi piac Húsvét óta ismét üzemel, kéthetente szombaton tartanak vásárt. „Nem zártuk be. Úgy működik jelen pillanatban, hogy minden második héten van piac. Fél nyolctól 13 óráig működik, 9 és 12 óra között viszont csak a 65 év felettiek látogathatják. Minden biztonsági intézkedést megtettünk annak érdekében, hogy a veszélyhelyzetet csökkentsük azok részére, akik a piacot igénybe kívánják venni” – zárta szavait Diósd jegyzője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email