22_03_29_erdmost_nincskep

Akció indul az érdi cicák és kutyusok ivartalanítására

22_03_29_erdmost_nincskep

Akció indul az érdi cicák és kutyusok ivartalanítására

Október első hetében újraindítja kedvezményes ivartalanítási akcióját a Sirius Alapítvány.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden jóérzésű ember ellágyul az ugrándozva birkózó cicakölykök, vagy csetlő-botló kutyababák láttán. De abban szinte mindenki egyetért, hogy a kisállatok ivartalanítására szükség van. A szakemberek szerint rengeteg a kóbor cica Érden, számukra menhely sem létezik, így az állományukat csak ivartalanítással lehet csökkenteni.

Ezért ér aranyat a Sirius Alapítvány segítsége. Mivel a  szerződött állatorvosok alacsonyabb áron vállalják a kutyák, cicák ivartalanítását, ráadásul most az alapítvány is hozzájárul a költségekhez, a gazdik igazán kedvezményes áron vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

 

Mint Böjtös Andrea, a Sirius Alapítvány elnöke az ÉrdFM 101.3-nak elmondta, a normál ár egyharmada terheli a gazdákat – sőt, macskák esetében még annyi sem, mert a cicák ivartalanítási költségéből nagyobb arányt vállalnak át).

Az akcióra október 3-ától lehet jelentkezni, a részletekről a Sirius honlapján olvashatnak majd.

 

De nézzük a számokat! A kandúrok ivartalanításáért 4000 forintot, a nőstényekéért 6000 forintot kell fizetni a gazdiknak. Ugyanakkor a kutyáknál testsúlytól és nemtől függően 16000-25000 forint közötti önrésszel kell számolni.

 

Az akciót egy nagylelkű támogató egymillió forintos felajánlásából finanszírozza az alapítvány. Ez akár 140-150 állat ivartalanítására is elég lehet. Az akciót december végéig hirdetik meg (e határidőig a műtéteket is el kell végezni), de ha előbb elfogy a keret, korábban zárják a lehetőséget.

Böjtös Andrea szerint várhatóan két-három hétig lehet majd jelentkezni az akcióra, ahol egy gazda legfeljebb két állatot ivartalaníthat. Fontos, hogy csak érdiek jelentkezését tudják fogadni.

ivartalanitas

A Sirius 2008 óta szervez kedvezményes ivartalanítási programot, volt, hogy 360 állat ivartalanítását sikerült megoldani. Tavaly 152 kutya és cica vett részt a programban. Ez év nyaráig a menhelyre került kutyákkal együtt összesen 4370 állatot ivartalanítottak,

Ha azt nézzük, ennyi állatnak hány kölyke született volna az elmúlt évek alatt, látható, mennyire fontosak ez az akció. A jelentkezéseket a siriusalapitvany@gmail.com címre várják. Az alapítvány válaszlevelében egy négyjegyű kódot küld a gazdiknak, ezzel a kóddal jelentkezhetnek a megadott állatorvosnál.

 

Fotó: ÉrdMost/Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email