lehallgatocsl3_220329

Lehallgatásbotrány: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálatára várnak

lehallgatocsl3_220329

Lehallgatásbotrány: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálatára várnak

Továbbra sem tudni, ki szerelte fel a megfigyelő és lehallgató berendezést az érdi városházán - írja a 24.hu. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március végén a polgármesteri hivatalban megfigyelő- és lehallgatóberendezést találtak a plafonon lévő egyik spotlámpában, a polgármesteri titkárságon,  Csőzik László polgármester általános helyettesének irodájában. „Természetesen feljelentést tettem a rendőrségen. Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ami drámaibb: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. Remélem, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, hogyan és kinek továbbította a jeleket” – nyilatkozta akkor Csőzik László polgármester (erről itt írtunk bővebben.)

Az ÉrdMost április végén érdeklődött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, milyen fejlemények történtek az elmúlt hónapban. Mint Hadházi Kornél rendőr őrnagy,  sajtóreferens elmondta, a nyomozás folyamatban van, még várnak a szakértői vizsgálatra.

Azóta érdemi változás nem történt – ahogy a 24.hu június 8-ai cikkében írja, a városvezetés április közepén kapott egy tájékoztatást arról, hogy az ügyben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rendelt ki igazságügyi informatikai szakértőt a vizsgálat elvégzésére. Azóta nem jelentkeztek.

Csőzik László nem zárja ki, hogy a 2011 óta működő LED-izzóban talált kamerát még az előző, fideszes éra belső konfliktusaiban „vethették be” és egyre kevésbé gondolja azt, hogy ellenük irányult.

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email