211212vmg_ute5

Kosár: sok volt a duplameccs

211212vmg_ute5

Kosár: sok volt a duplameccs

A múlt pénteki, BKG Príma Akadémia elleni vereség után a tabella harmadik helyén álló BKG Veresegyház ellen sem játszott rosszul, de hazai környezetben 80–74-es vereséget szenvedett az NB II Közép A-csoportjának 29. fordulójában a Gia Form-VMG DSE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint megírtuk, az érdi kosarasok pénteken csak hat játékossal álltak ki a BKG Príma Akadémia ellen, ahol bár alaposan megnehezítették a házigazda dolgát és a végjátékban is vezettek, de egy utolsó másodpercben szerzett triplával a vendéglátó örülhetett a 76–74-es sikernek.

Alig két nappal később már a 29. fordulóban, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában volt jelenése az érdieknek, akik a harmadik helyen álló BKG Veresegyházt fogadták.

Bár a találkozót jól kezdte az ezúttal majdnem teljes kerettel kiálló házigazda és az első negyedet 28–17-re meg is nyerte, de a második tíz percben faragott hátrányából a vendég csapat, amely a térfélcsere után már a vezetést is magához ragadta.

Az érdiek ugyan próbálták tartani a lépést, de a hajrában a veresegyháziak koncentrált játékkal végül 80–74-re megnyerték a mérkőzést.

„Ezúttal csak Riskó Dávid volt a sérültek listáján, így majdnem teljes kerettel hajszálon múlt, hogy legyőzzük a harmadik helyezettet. Többször vezettünk tíz ponttal, amit meg kellett volna tartanunk fegyelmezettebb és pontosabb támadójátékkal, de a pénteki meccs sokat kivett belőlünk és ez érződött a végjátékban. Jó meccset játszottunk pénteken is és vasárnap is, amihez gratulálok a csapatnak”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a Gia Form-VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiek a bajnokságot május 29-én, vasárnap 16 órától a HSE ellen zárják a VMG tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 29. (utolsó előtti) forduló
Gia Form-VMG DSE–BKG Veresegyház 74–80 (28–17, 14–20, 17–25, 15–18)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Nyitrai 17/3, Miháczi 17, Valaczkay 16/3, Naser 13/3, Szántó 6, Felházi 4, Radnai 1

kiemelt kép: Domonkos Bálint/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email