22_03_29_erdmost_nincskep

Kilövés helyett elriasztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Kilövés helyett elriasztás

Különös módszert vetettek be a mezőőrök a Fenyves-Parkváros utcáin feltűnt vadmalacok ellen: környezetbarát, de az állatok számára kellemetlen szagú szerrel fújták be az állatok vonulási útvonala mentén található növényzetet. Így várhatóan sikerül a 15 tagú kondát távol tartani a lakott területtől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Csőzik László polgármester közösségi oldalán beszámolt róla, csütörtök délután elkísérte a mezőőröket Fenyves-Parkváros tetejére, ahol egy speciális vadriasztó szert helyeztek ki a Darukezelő utcai park területén, az Iparos út fás-bokros üres telkein, a buszforduló végében, valamint azon az ösvényen, amelyen át pár napja visszabattyogtak a sokak által észlelt vaddisznók az erdőbe.

„12 kismalac, 2 koca és 1 süldő alkotta a kondát, mely elég otthonosan mozgott az elmúlt hetekben az Esztergályos, a Fűrészelő és az Iparos út mentén. Két vadkamerát is felállítottunk a környéken, figyeltük, hol tűnnek fel újra; bevontuk a vadásztársaságot, az erdészetet, több vadászt és a helyi polgárőrséget is annak érdekében, hogy sikerüljön őket kivezetni az utcákból, és távol tartani őket” – jegyezte meg Csőzik László, hangsúlyozva: a riasztószer állati eredetű zsiradék felhasználásával készül, hatóanyagát a természetben történt megfigyelések alapján fejlesztették ki. Teljesen környezetbarát, riasztó hatását az állatok számára kellemetlen szagával váltja ki, miközben veszélyt nem jelent rájuk.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email