22_03_29_erdmost_nincskep

Szintet lépett a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz

22_03_29_erdmost_nincskep

Szintet lépett a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz

A Kelenföld-Százhalombatta közötti vasúti vonalszakaszon üzembe helyezték az új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási- és távközlési rendszereket alakítottak ki, telepítették az ETCS pályamenti alrendszert, és teljes körűen felújították a felvételi épületeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Új szolgáltatási szintre emelkedett a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint európai uniós forrásból valósultak meg a fejlesztések.

Az ETCS, az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer elsődleges feladata a pályamenti berendezések és a vontatójármű közötti kapcsolat megvalósításával a vonatok közlekedésének felügyelete, a vasúti forgalom biztonságának növelése.

A szakaszra a vonatforgalom szabályozására modern, emelt sebességű térköz és állomási elektronikus berendezéseket telepítettek. A 40a vonalon kiépült a központi forgalomirányító központ (KÖFI), mely lehetővé teszi a vonatforgalom teljes auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatizálását, nyomon követését, továbbá a forgalom egy központból történő irányítását és szabályozását.

A közlemény szerint az állomásokon és megállóhelyeken az utastájékoztatást korszerű hangos- és vizuális utastájékoztató rendszerek biztosítják, az utasok kényelmét infokommunikációs rendszerek (INFO oszlopok) segítik, biztonságukat fejlett kamerarendszerek garantálják. A vasútközlekedéshez szükséges energiaellátást az Érden telepített vontatási alállomás fejlett XXI. századi transzformátorai szolgáltatják.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email