crop-woman-with-mug-table-autumn-park

Egyelőre derűsebb arcát mutatja az ősz

crop-woman-with-mug-table-autumn-park

Egyelőre derűsebb arcát mutatja az ősz

A héten napközben kellemes idő lesz, azonban egyre hűvösebb reggelekre ébredhetünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A HugaroMet szerint hétfőn a réteges felhőzet a délnyugati harmadban csak lassan szakadozik, gomolyosodik, máshol viszont a nap első felében sok napsütésre számíthatunk. A déli óráktól nyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, emiatt átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet.

Csapadék napközben nem lesz, késő estétől északnyugaton már előfordulhat gyenge eső. A nyugatias szelet az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Estére az ország nagyobb részén átmenetileg csökken a felhőzet, de hazánk északi, északkeleti harmada fölé ismét több, vastagabb felhőzet érkezik, arrafelé általában erősen felhős idő lesz.

E tájakon elszórtan fordulhat elő eső, zápor, egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Mindeközben a derült délnyugati területeken pára, köd képződhet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között várható.

A hét további részében is jellemzően gyengén felhős, napos időre van kilátás, helyenként viszont borult, felhős maradhat az ég. Csapadék többnyire nem valószínű, de azért kisebb zápor előfordulhat. A hajnali órákban akár 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A következő napok időjárásáról ITT írtunk bővebben.

Orvosmeteorológia

A hazánk fölött áthaladó hidegfront már eltávolodott, hatása egyre gyengül. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email